Доброго дня! Зважилися постити і готувати пісні млинці? Честь Вам і хвала! А я ось тільки збираюся щороку почати нове життя з початком Великого посту, поговеть хоч тиждень. Але, тим не менш, хороший рецепт пісних млинців без яєць і молока у мене є, і навіть не один. Тому тепер подивимося, як зробити пісні млинці швидко і смачно! 5 покрокових рецепти з фото!

Ох, як іноді виручають дієтичне варіанти млинчиків. Коли хочеться відволіктися, наприклад, або коли в холодильнику не виявляється скоромних інгредієнтів. Ну, господині мене зрозуміють, всяке буває. Так що мати пару – трійку рецептів пісних млинців вважаю не зайвим. Тому із задоволенням пропоную Вам мої улюблені.

Зміст:

  • Класичний рецепт тонких пісних млинців на воді
  • Пісні млинці на газованій воді
  • Рецепт приготування пісних вівсяних млинців
  • Як приготувати пісні млинці на дріжджах
  • Пісні Веганські млинці на соєвому молоці

Класичний рецепт тонких пісних млинців на воді

Смію Вас запевнити, що пісні млинці без молока та інших калорійних надмірностей це дуже смачно! А з варенням взагалі смакота. Крім того, млинці на воді виходять тонкими і ажурними.

Нехитрий продуктовий список:

  • Борошна – 200 гр.;
  • Води – 2,5 ст.;
  • Цукру – 2 ч. л.;
  • Солі – 0,5 ч. л.;
  • Соди – щепоточка;
  • Олії для тіста – 1 ст. л. та невелика кількість для змащування сковорідки.

Дивіться також:

Млинці на воді — топ-7 рецептів приготування простих і смачних заварних млинців

Класичний рецепт млинців на молоці, готуємо традиційні російські млинці

Млинці з сиром — топ-4 найкращих рецепти тонких млинчиків з сирною начинкою

Млинці на кефірі — готуємо скоростиглі млинці по 6 рецептами швидко і смачно

Як приготувати тонкі млинці з дірочками на молоці. Рецепт млинців з м’ясом і рисом, з сиром і цедрою лимона

Цукру може здатися замало на перший погляд. Але я – то знаю, що буду подавати млинці з солодощами, тому в тісто закладаю його зовсім небагато. А Ви можете коригувати кількість за своїм смаком, або присипати вже готовий виріб зверху цукром. А кому цукор вживати взагалі не можна, хочу порадити наступне: натріть на дрібній терочке морквину і додайте її для солодощі.

Як готувати млинці:

  • У глибоку миску вилити воду.
  • Додати цукор, сіль, соду. Перемішати до максимального розчинення сипучих інгредієнтів.
  • В іншу посудину висипати борошно, попередньо просіяне.

  • До неї направити приготовану рідина, перемішати до зникнення всіх грудочок. Це краще зробити спочатку ложкою, а потім міксером.

  • Додати масло.

  • Випікати на добре розігрітій сковородочке, змащувати її маслом перед кожним млинцем. Зверніть увагу, якими ажурними виходять пісні млинці на воді! Як вони виглядають апетитно!

  • Напекли гірку? Запрошуйте близьких до чаю, вони вже скучили в очікуванні. Приємного всім апетиту!

    Пісні млинці на газованій воді

    Зверніть увагу – пісні млинці на воді газованої. Чудовий рецепт тонких і ніжних блінцов! Вони просто тануть у роті.

    Купую для цих цілей звичайну питну воду сильногазованную. Іншими словами, не мінеральну.
    Поки не забула, зазначу відразу – пляшку з водою відкривати в процесі приготування. Нам потрібні бульбашки газу.

    Які інгредієнти підготувати:

    • Борошна – 1 ст. (ст. 250 гр.);
    • Води газованої – 2 ст.;
    • Дрібку солі;
    • Цукру – 1 – 2 ст. л.;
    • Соди – чверть ч. л.;
    • Олії соняшникової – 3 ст. л..

    Як спекти пісні млинці:

  • Борошно, просіяне заздалегідь, висипати в миску.

  • Додати до неї дрібку солі, соду.
  • Потім відправити сюди ж сахарок.
  • Відкрити пляшку з газованою водою, відміряти склянку, влити до сипучим. Заливати воду потрібно повільно, помішуючи при цьому інгредієнти.

  • Перемішати масу віночком до такого стану, що – б зникли борошняні грудочки. На цьому етапі можна закликати на допомогу і міксер, якщо він у вас є.
  • За тим влити другий стаканчик води, перемішати.

  • У завершальний момент відправити в мисочку олію, після чого масу ще раз перемішати. Вона повинна вийти досить рідкою.

  • Випікати на гарячій сковороді. Змащувати її перед кожним млинцем. Не встигнете Ви залити тісто на сковорідку, як млинець стане привабливо дірчастим. Краса, та й годі!

  • Подайте пісні тонкі млинці з медом або повидлом, і домочадці оцінять рецепт без яєць і молока.

    Рецепт приготування пісних вівсяних млинців

    Вважаю, що нежирні млинці без яєць і молока не можна повністю віднести до рубрики «рецепти на Великий піст». Ну правда ж? Вони гарні і для повсякденного життя. Пісні вівсяні млинці – яскраве тому підтвердження. Це просто шикарний фітнес – вечеря! Чому вечерю? Тому що це рецепт приготування пісних млинці на дріжджах.

    Отже, потрібен деякий час для настоювання тесту. Але млинці виходять просто чудові – пишні і надзвичайно смачні.

    Список інгредієнтів:

    • Води – 4 ст.;
    • Цукру – 3-4 ст. л.;
    • Сухих дріжджів – 5 ч. л.;
    • Солі – щепоточка;
    • Борошна – 2 ст.;
    • Пластівців вівсяних – 1,5 ст.;
    • Олії соняшникової – 3 – 4 ст. л..

    З приводу вівсянки: використовуйте ніжну, що – б вона краще розбухла. Структура тесту тоді вийде більш однорідною. Або ще вихід – перемолоти пластівці. Але мені перший варіант подобається більше.

    Процес замішування пісного тіста і випікання млинців:

  • В тепленькій воді розчиняємо цукор і сіль.
  • Додаємо дріжджі, розмішуємо до повного розчинення. Відставляємо опару ненадовго. Дріжджі повинні трохи підійти. Успішне завершення цього етапу можна визначити за пузыречкам повітря, які незабаром з’являться на поверхні.

  • Тепер можна додати борошно, пластівці і масло, що ми і робимо.
  • Масу перемішуємо, відставляємо на годину.

  • Сковородочку добре розігріваємо, змащуємо рослинним маслом.
  • Випікаємо млинці з обох сторін до легкого рум’янцю. Не забуваємо змащувати сковороду перед черговим залиттям тесту.

  • Рекомендую перемазати готові вироби медом. Така смакота виходить, що за вуха нікого не відтягнеш.

    Як приготувати пісні млинці на дріжджах

    Обов’язково приготуйте пісні дріжджові млинці. З усіх млинці без яєць і молока, ці я виділяю для себе особливо. Як вони гарні з будь начиночкой – це потрібно тільки пробувати. Так і з будь-яким варенням в прикуску розходяться на ура.

    Як робити пісні млинці на дріжджах, питання не важкий. Потрібно тільки правильно приготувати опару, і можна вважати, що блинцы вдалися. Але спочатку давайте звернемо увагу на перелік складових.

    Нам будуть потрібні:

    • Теплої водички 600 мл;
    • Борошна 300 гр.;
    • Свіжих дріжджів 20 гр.;
    • Цукру 3 – 4 ст. л.;
    • Солі – на кінчику чайної ложечки;
    • Олії соняшникової 4 – 5 ст. л..

    Процес замішування пісного дріжджового тіста і випікання блінцов:

  • Спочатку підготуємо борошно, її потрібно просіяти.
  • Відміряємо 200 мл тепленької водички, виливаємо її в глибоку мисочку.
  • Додаємо туди столову ложку цукру, розмішуємо.
  • Розчиняємо дріжджі, перемішуємо.
  • Додаємо 100 гр. борошна, розмішуємо.
  • Мисочку накриваємо харчовою плівкою, відставляємо в тепле місце хвилин на 15. За цей час опара має добре піднятися.
  • Потім вливаємо залишилася водичку. Не забуваємо простежити за тим, що – б вона була тепленькою. В такому разі наше тісто швидше підніметься.
  • Відправимо в іншу миску борошно, цукор, сіль, розмішуєм гарненько. Можна це зробити за допомогою міксера.
  • Додамо масло, розмішуєм.
  • Накриємо миску плівкою, відставимо на 40 – 50 хв. Простежимо за тим, що – б миска стояла не на протязі, бажано в теплому містечку.
  • Коли час закінчиться, тісто перемішати. Воно повинно бути досить рідким по консистенції, трохи густіше, ніж традиційне тісто для тонких млинців.
  • Випікаємо на гарячій сковорідці, змащеній олією. Приблизний час випікання на одній стороні – хв. дві. Але це на моїй печі. У Вас може бути інший час. Головні критерії готовності – блінок стає дірчастим, краю підрум’янюються, і він легко перевертається на інший бік за допомогою дерев’яної лопатки. Хочу особливо виділити важливий нюанс – чим менше тесту Ви будете виливати на сковороду, тим тонше вийдуть млинці.
  • Готові кулінарні вироби складемо стопкою, прикриваючи плівкою або великою мискою. Так наші золотисті красені будуть м’якими і ніжними.
  • Погодьтеся, що один зовнішній вигляд значною стопки підвищує апетит. А ще варто відзначити, що кожен млинець тоненький і дірчастий. Приємної Вам дегустації!

    Пісні Веганські млинці на соєвому молоці

    Ще хочу Вам порадити один чудовий рецептик – пісні товсті млинці на соєвому молоці, та ще з бананом!

    Старанних християн нехай не лякає слово молоко. Соєве молочко має рослинне походження. Так що готуйте і постничайте з чистою совістю. Блинцы виходять пишними і дуже ситними. З отакою тропічної ноткою.

    Для двох – трьох порцій потрібно підготувати:

    • Половину середнього банана;
    • Склянку соєвого молока (ст. 250 гр.);
    • Половину склянки борошна;
    • Соди 0,5 ч. л. (можна трохи менше);
    • Дрібку солі;
    • Столову ложку цукру (при бажанні);
    • Масла пісного 2 ст. л. для тіста і трохи для змазування сковороди.

    Як приготувати тісто і спекти млинці:

  • У мисочці потовкти виделкою банан. Можна подрібнити блендером, звичайно. Теж буде добре. Але мені, наприклад, дуже подобається, коли попадається на зубок шматочок банана.

  • Відправити в миску молоко, борошно, цукор, сіль і соду. Все гарненько розмішати до однорідності.

  • Сковорідку розігріти, змастити олією.
  • Випікати блинцы до золотистого кольору. Перевертати їх зручно за допомогою дерев’яної лопатки.

  • Смачних Вам млинців! А до гарячого чаю хочу запропонувати ще кілька ідей для випікання дієтичних млинців.

    • Пісні млинці на чаї. В будь-якому рецепті можна частину води замінити завареним чаєм. Млинці порадують не тільки смаком, але і красивим кольором.
    • Пшеничного борошні можна знайти заміну – спекти пісні млинці на кукурудзяної або гречаної.

    Сподіваюся, Вам знадобляться пісні рецепти млинців з моєї записної книжки. Я невеликий знавець церковних канонів, але думаю, що невелика кількість рослинного масла в кожному з рецептів не буде великим гріхом.

    А Ви як вважаєте?

    Джерело: http://weekend.dn.ua/