Доброго часу доби, дорогі читачі. Великдень нині рання, до масляної часу мало. Але потренуватися в приготуванні символу свята реально. Набиваємо руку!

Кисломолочні продукти, распушивают будь тісто: млинці на кефірі стають схожими на оладки великих розмірів. Але якщо постаратися, можна зробити їх мереживними, тонкими. Ось кілька рецептів приготування масляного вкусняшки. Плюс кілька секретів, що робити, якщо не виходить випікання. Тому давайте розглянемо кращі 6 покрокових рецепти з фото млинці на кефірі!

Зміст:

  • Мережива на сковорідці: тонкі і витончені млинці на кефірі!
  • Американська версія млинці на кефірі: панкейк
  • Пишні і рум’яні млинці на кефірі!
  • Як спекти мереживні млинці на кефірі?
  • Млинці на кефірі по-швидкому, але не фаст-фуд!
  • Без соди простий рецепт млинців на кефірі!
  • Кілька секретів, щоб млинці на кефірі виходили відмінно!

Мережива на сковорідці: тонкі і витончені млинці на кефірі!

Для приготування тоненьких млинців на кефірі потрібні:

  • Вода – 200 мл;
  • Кефір – 400 мл;
  • Борошно – стакан;
  • Яйця – дві штуки;
  • Сіль – одна щіпка;
  • Сода –половина чайної ложки;
  • Масло рослинне – 35 мл;
  • Цукор – 60 р.

Як зробити тонкі млинці на кефірі? Просто: додаємо окріп.

  • Починається все з збивання яєць з цукром (замінником) і сіллю. Тепер заливаємо весь кисломолочний продукт, засипаємо борошно.
  • Воду кип’ятимо, розмішуємо соду. Тонким струменем заливаємо воду з содою в тісто, поки вода не охолола. Тісто залиште подумати 5-7 хвилин в теплому містечку.
  • Розігріваємо сковорідку, заливаємо залишки рослинного масла.
  • Тепер заливаємо тісто ополоником. Смажити з кожного боку по хвилині. Виходять смачні млинці, до яких підійде будь-яка начинка.
  • Американська версія млинці на кефірі: панкейк

    Маленькі млинці можуть стати альтернативою традиційним. Іменуються панкейками, нітрохи не гірше наших. Найбільш смачні в гарячому вигляді. Готують їх з содою, ваніліном, начинка по настрою. Потрібні інгредієнти:

    • Кисломолочний продукт, борошно вищого гатунку пшеничне – по дві склянки;
    • З ст. л. будь-якого підсолоджувача;
    • Топлене або соняшникову олію (пара столових ложок);
    • Пара яєць;
    • Солі;
    • Розпушувач (сода);
    • Сіль;
    • Ванільний цукор.

  • Яйця збиваємо з цукром, ідеально на водяній бані. У мисці перемішуємо, ставимо на самий слабкий вогонь, помістивши в каструлю з водою. Засипаємо цукор, швидко збиваємо (блендером, віночком, міксером…).
  • Коли суміш підігріється, збийте її до білої піни, щоб вона збільшилася за обсягом Додаємо 0,5 літра кисломолочного інгредієнта, розмішуємо.
  • Просіваємо борошно в миску, додаємо ваніль (будь-яку різновид). Піну заливаємо до борошні, збиваємо блендером: ідеальне тісто не повинно містити грудочок.
  • Не потрібно гасити соду, це зробить кислота в сквашенном молоці: при поєднанні з содою вона запрацює. Якщо ви кладете розпушувач, дивіться, на скільки муки він розрахований. Тісто для панкейків виходить досить густим, по консистенції середнім між блинным і для оладок (ближче до останніх). Нехай відпочине хвилин п’ять.
  • Тепер приступайте до випічки. Американські млинці відрізняються тим, що випікають їх на сухий сковорідці. Але добре, якщо посуд буде млинцевої. Беремо чверть ополоника, виливаємо на центр сковорідки (розігрітій). Коли на поверхні панкейка з’являються бульбашки, перевертаємо. Лопатися вони не повинні. Випікаємо іншу сторону недовго.
  • Подібні панкейкі можна подавати з солодким топпінгом, і з будь-яким іншим. Чому не спробувати подати панкейкі з традиційною рибою або ікрою?

    Пишні і рум’яні млинці на кефірі!

    Класичні кефірні млинці повинні бути пишними і товстими. Перед тим, як створити їх, перевірте, чи всі інгредієнти на місці:

    • Яйця (3 шт);
    • Кисломолочний продукт (півлітра);
    • Лимонна кислота;
    • Сіль;
    • Борошно (625г);
    • Олія соняшникова (45-50 мл);
    • Цукор (45-50 г);
    • Ванілін (ванільний цукор);

    Якщо ви готуєте пишні млинці на літр кефіру, беріть усіх компонентів в два рази більше.

  • Борошно змішуємо ваніліном, сіллю, кислотою. Так як ми готуємо ці млинці на гарячому кефірі, рецепт передбачає розігрівання кисломолочного продукту.
  • Розігрів, вбийте яйця. Повільно вводимо борошно сюди. Заважаємо так, щоб не залишилося жодної грудочки.
  • Деякі запитують, чому не виходять млинці на кефірі за цим рецептом. Тут є маленький секрет: тісто має постояти півгодини там, де тепло. Не забувайте перемішати його.
  • Сковорідку добре розігріваємо, злегка змащуємо. Далі використовуйте несолоне сало. Заливаємо тісто так, щоб його товщина була близько половини сантиметра.
  • Спочатку випікаємо під кришкою. Вогонь повинен бути повільним, а на випічці повинні з’явитися пухирці. Перевернувши, випікаємо другу сторону вже без кришки. Кожну сторону печемо по три хвилини. Начинка підійде будь-яка: для дітей можна покласти сюди згущене молоко або шоколад, дорослим будуть за смаком і несолодкі начинки.

    Як спекти мереживні млинці на кефірі?

    Якщо випічка у вас не виходять, приготування смакоти не доставить вам клопоту, а вийде смачно і ефектно: тонка, крихка мереживо, схоже на крижаній візерунок. Рецепт тіста:

    • Кефір (1 літр);
    • Яйця (2 шт);
    • Цукор (від 6 ст. л.);
    • Сіль (пара чайних ложок);
    • Борошно (2,5 склянки);
    • Сода;
    • Окріп (до склянки);
    • Масло рослинне – 100мл.

    Заливаємо в посуд кисломолочний продукт, додаємо два яйця, змішати з содою, сіллю, іншими компонентами. Збиваючи, повільно але вірно засипаємо борошно. Продовжуємо збивати, заливаємо весь окріп. Для випікання потрібен сильний вогонь. Перші пару штук печемо на олії, далі воно може не знадобитися.

    Млинці на кефірі по-швидкому, але не фаст-фуд!

    Скоростиглі млинці теж смачні і красиві.

    Для них потрібні:

    • Кефір (500 мл);
    • Вода газована (півтори склянки);
    • Яйця (2 шт);
    • Цукор (пара-трійка столових ложок);
    • Цукор ванільний (чайна ложечка);
    • Банан (не дивуйтеся);
    • Сіль;
    • Масло рослинне (125 мл);
    • Розпушувач.

  • Банан розминаємо або подрібнюємо заглибним блендером.
  • До нього додаємо всі інші компоненти, за винятком розпушувача з борошном. Їх ми добре просіваємо, поки збиваємо інші інгредієнти.
  • При збиванні засипаємо їх до тесту, перший печемо з маслом, далі не потрібно. Можна подавати зі згущеним молоком або іншими солодощами. Можна спекти навіть несолодкі без банана.
  • Без соди простий рецепт млинців на кефірі!

    Якщо борошняні вироби з содою ви не любите, живіть без соди. Масляні смаколики все одно вийдуть відмінні. Для їх приготування потрібні:

    • 250 мл. кисломолочного продукту;
    • Пара яєць;
    • Пара столових ложок цукру;
    • Оливкова (обов’язково) олія – пара столових ложок;
    • Сіль;
    • Половина склянки борошна.
  • Розбиваємо в миску яйця і змішуємо з кисломолочним компонентом.

  • Поступово додаємо сіль, цукор, інші складові.

  • Збиваємо, щоб бульбашки з’явилися, а грудочки – пропали. Печемо на слабенькому вогні.

  • Кілька секретів, щоб млинці на кефірі виходили відмінно!

    Не завжди результат випічки відповідає очікуванням. Виправити це можна так:

    • Цукор з сіллю перед додаванням розчиніть водичкою;
    • Завжди додавайте до тесту масло вершкове (олія). Робіть це ближче до кінця;
    • Гасіть соду окремо від інших компонентів (потрібна окрема посуд);
    • Щоб випічка вийшла міцною, замість води залийте пиво;
    • Щоб вийшло смачніше, збивайте білки від жовтків окремо. Першим додаємо жовток, даємо піднятися. За жовтками заливаємо білок;
    • Перемішайте зверху вниз, дайте піднятися ще разок;
    • Щоб випічка була красивою, беріть без розмішування піднялося, не опустилося тісто;
    • Якщо ви поклали масло, то не лийте його на сковороду. Перший раз можна намазати сковорідку, завдавши його на картоплину;
    • Ллємо тісто швидко, нахиляючи посуд по різних сторонах;
    • Посуд для смаження заздалегідь прогрійте;
    • Вогонь повинен бути помірний або менше цього рівня.

    Помічено, що млинці на кефірі виходять навіть у недосвідчених щодо випічки людей. Починайте з них.

    Джерело: http:///