Любите їсти локшину в коробочках, але через дієти доводиться обмежувати себе в ній? А що якщо ви можете зробити подібне блюдо будинку самі, і при цьому воно буде смачним, корисним і дієтичним? Це прекрасне блюдо азіатської кухні – фунчоза з куркою і крижаним грибом в соусі теріякі.

Зміст:

  • Корисні властивості фунчозы з куркою і крижаного гриба
  • Готуємо фунчозу з куркою

Корисні властивості фунчозы з куркою і крижаного гриба

Почнемо з фунчозы. Ця прозора локшина має ніжну консистенцію і нейтральним смаком, тому відмінно вбирає різні соусу. Фунчоза приблизно на 80% складається з вуглеводів, тому навіть невелика кількість допоможе вам зарядитися енергією на весь день. У складі цієї прекрасної локшини є вітаміни групи В, вітаміни Е, PP, клітковина, амінокислоти, залізо, цинк, фосфор, селен, калій, мідь, марганець, кальцій і натрій.

Фунчоза нормалізує процеси травлення, допомагає в роботі серцево-судинної системи, позитивно впливає на нервову систему, призводить до регенерації нервових тканин, зміцнює опорно-руховий апарат, омолоджує тіло.

Курка також відмінно підходить для страв під час дієти. Куряче м’ясо дуже легко і швидко засвоюється, в ньому багато білка. М’ясо курки допомагає підвищити імунітет і зміцнити м’язи. У курячому філе містяться вітаміни A, B, E, корисні мінерали та амінокислоти. Вона нормалізує обмін речовин, зміцнює нігті, волосся, зубну емаль, покращує загальний стан шкіри.

Користь крижаного гриба

Крижаний гриб – він же Тремелла Фукусовидная, він же Сніжний Гриб, він же Кораловий Гриб. Цей гриб вважається делікатесом в Китаї та Японії. У нього немає яскраво вираженого смаку, тому його остаточний смак буде залежати від створеного вами страви, що дуже зручно. Цей гриб володіє властивістю знижувати холестерин в крові, позитивно впливати на мозок і пам’ять, зміцнювати дихальну систему, також має протиалергічну дію і протизапальною дією.

Гриб рекомендується при імунодефіциті, при стресі, він дуже поживний, омолоджує шкіру. Містить дієтичне волокно, білки, вуглеводи і вітамін D, кальцій, фосфор, залізо, калій, натрій, сірку та магній.

Як бачите, всі інгредієнти будуть добрими помічниками в дієті.

Фунчозу і курку дістати досить легко. Крижаний гриб слід шукати у великих гіпермаркетах, але найпростіше його знайти і замовити в інтернет – магазинах. Крижаний гриб, як правило, продається в засушеному вигляді, важить мало, але при намоканні 1 гриба вистачить на 2 порції вибраного вами страви, т. к. він розбухає і збільшується як мінімум на третину. Цей гриб також можна використовувати при готуванні в походах і подорожах – його легко взяти з собою, мала вага також є його перевагою, і він ідеально підходить до будь-яких видів локшини, будь-якого м’яса і рису.

Дане страву можна готувати і гостям, вийде не гірше звичайних коробочок локшини, що замовляються в суші барах, але корисніше буде.

Готуємо фунчозу з куркою

Інгредієнти дані з розрахунку на 2х осіб (велика сковорідка):

  • Фунчоза (в упаковці вона вже скручена порційно, беремо 2 порції),
  • 1 куряче філе,
  • 1 крижаний гриб,
  • Соєвий соус,
  • Соус теріякі (смачніше, якщо використовувати соус HEINZ, він має більш густу консистенцію),
  • Рослинна олія
  • Кунжут білий (для прикраси, якщо його немає – можна не додавати).

Приготування

  • Для цього рецепта краще взяти сковороду вок або сотейник. Ставимо кип’ятитися каструлю з водою для фунчозы.
  • Крижаний гриб заливаємо в мисці окропом і накриваємо кришкою – він практично відразу почне розбухати. Поки ми можемо забути про нього – нехай набухне максимально.
  • Куряче філе ріжемо невеликими шматочками, викладаємо в сковороду, туди ж додаємо 1 столову ложку рослинного масла і приблизно третину склянки соєвого соусу. Тушкуємо в цій суміші курку, помішуючи. Зазвичай на гасіння вистачає максимум десяти хвилин. Соєвий соус вже солоний, тому ніякої солі більше не треба. М’ясо в цьому соусі буде ніжним і м’яким.
  • Як тільки курка приготується, знімаємо її з вогню. Піднімаємо кришку з крижаного гриба – він вже повинен був набрякнути достатньо. Виймаємо гриб з миски, обдаємо прохолодною водою, щоб не обпектися – він дуже гарячий. Тепер потрібно акуратно порвати на шматочки – дрібно або крупно, як вам більше подобається. Рвемо прямо в сковороду з куркою, потім перемішуємо. Додаємо соус теріякі, помішуючи, так, щоб все було їм обмазано.
  • Дивимося, не закипіла вода для фунчозы. Якщо так, закладаємо фунчозу. Вона готується максимум 3 хвилини. Потім перекладаємо її до курки і нашому грибу, і все знову перемішуємо, щоб вона просочилася соусом теріякі. Ставимо на вогонь буквально хвилини на 3, постійно помішуючи.
  • Блюдо готове. При подачі посипаємо його білим кунжутом.

    Приємного апетиту!

    Джерело: http://freya.kiev.ua/