Всі знають, що солодощі однаково шкодять нашій фігурі, зубах і організму в цілому. Але все-таки є один правильний продукт: це мармелад. Він має досить давню історію і по сей день, залишається улюбленим напоєм багатьох людей.


Всі знають, що солодощі однаково шкодять нашій фігурі, зубах і організму в цілому. Але все-таки є один правильний продукт: це мармелад. Він має досить давню історію і по сей день, залишається улюбленим напоєм багатьох людей. Звичайно, суперечки про користь і шкоду мармеладу були. В результаті, ми всі знаємо, що це продукт низькокалорійний і дієтичний, благотворно впливає на травну і кісткову систему людини, його шкіру і волосся. Ну, як і всяке ласощі, мармелад є потужним антидепресантом.
Приготування цієї страви відкрили французькі кондитери. Желейний мармелад вийшов при тривалому уварюванні яблук, айви і абрикос. А так як саме в цих фруктах є в’язка речовина пектин, то і готували його переважно з них. Для різноманіття смакових якостей додавалися соки і пюре інших ягід і фруктів.
До кінця XIX століття в Америці з’явився жувальний мармелад рецепт, якого дещо відрізняється від приготування його «побратима». Він менш нудотний, не прилипає до рук і жується довше. У його складі з’являються воскожировые суміші і желатин. Не дуже приємним моментом є додавання в це чудове ласощі барвників і штучних добавок. Але, на жаль, у сучасних умовах без них не обходиться ні одна кондитерська фабрика. І жувальний мармелад також здобуває велику популярність серед любителів поласувати чимсь солоденьким.
Але як же щодо калорій? Багатьох хвилює це питання. Взяти хоча б жувальний мармелад калорійність цього продукту є предметом спору серед дієтологів досі. Це залежить від того, що є в його складі: пектин, агар-агар або желатин, цукор або фруктоза, сік або пюре. У середньому калорійність мармеладу становить 295 ккал. на 100 гр. продукту. Він зовсім не містить жиру, здатний виводить токсини з організму і нормалізує рівень холестерину в крові людини.
Звичайно, лише той корисний мармелад, який виготовлений з натуральних компонентів. Він суттєво відрізняється за ціною, і його не завжди зустрінеш на полицях наших магазинів. Але все ж є виробники, які не засмутять споживача штучними ароматизаторами та консервантами. Наприклад, мармелад Фру-фру виготовлений на основі натурально сировини: фруктових складових, патоки, сахароза, пектину, агар-агару і лимонної кислоти. Він безпечний і корисний, не містить жирів і хімії. Так що споживачу залишається лише уважно читати етикетки улюблених ласощів і бути уважними. Приємного апетиту!