Доброго дня, постійні читачі та гості блогу. Сьогодні мова піде про рецепти млинців на дріжджах і молоці. Зазвичай господині вибирають бездріжджові варіації цієї страви. Вони займають менше часу і турбот. Дріжджові млинці готують, коли хочеться чогось особливого, новенького. Цю страву готували наші бабусі, прабабусі. Вони мають незвичайний смак і аромат. Тому давайте подивимося 5 покрокових рецепти з фото дріжджових млинців на молоці!

Зміст:

  • Дріжджові млинці
  • Смачні домашні млинці
  • Млинці на дріжджах покроковий рецепт
  • Млинці безопарные на дріжджах
  • Рецепт кислих млинців

Дріжджові млинці

Рецепт млинців на молоці і дріжджах не складний. Скористатися ним під силу навіть початківцем хазяєчці. Продуктів потрібно зовсім не багато.

Для тіста візьмемо:

  • Молоко – 0,8 літра;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Борошна – пів кілограма;
  • Сухі дріжджі – 10 пакетик грам;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Олія будь – 2 ст. л..

Ось все що необхідно для смачного частування. Приступимо до замішування опари.

Якщо хочете отримати млинці тонший, візьміть літр молока, на ту ж кількість інших інгредієнтів.

Приготування:

  • На першому етапі з’єднуємо: молоко, цукор, сіль і дріжджі. Цукру і солі, борошна беремо половину порції. Важливо дріжджі класти в тепле молоко.
  • Поки заміс піднімається, приступимо до другого етапу. Другу половину інгредієнтів з’єднуємо з яйцями, збиваємо.
  • Потім з’єднуємо його з збитими яйцями, висипаємо другу частину борошна вимішуємо до розчинення грудочок. Якщо тісто вийшло густовато, можна долити теплого молока. В результаті у нас виходить не дуже рідке тісто.
  • Як ви помітили, заміс робиться в кілька етапів. Це робиться для уникнення утворення грудок.
  • Продукти з’єднали, поклали борошно, щільно закрили кришкою і залишили на півгодини підходити. Якщо поставити каструльку з тестом в гарячу воду час очікування скоротиться вдвічі. Температура повинна бути не більше 25 градусів. У гарячому молоці вони завариться, а в холодному процес бродіння почнеться дуже не скоро.
  • Як тільки тісто піднялося, перемішайте, підніметься знову, знову так потрібно зробити три рази, тоді ваші млинці вийдуть товсті і пишні. Розмішавши в третій раз, можна приступати до випічки.
  • Як правильно спекти дріжджові млинці на молоці? Так само як і класичні. Потрібно спочатку розжарити сковороду, промазати маслом. Випікаємо з обох боків до коричневого відтінку. Готове гостину обмазуємо зверху шматочком вершкового масла. Подавати до столу можна з медом, вершками або джемом.

    Приємного апетиту!

    Смачні домашні млинці

    Смачні, ароматні млинці нікого не залишать байдужим. Приготуйте своїм домочадцям смачні дріжджові млинці, вони скажуть вам спасибі. Вони звичайно не швидкого приготування, але воно того варто. Отже, рецепт млинців на дріжджах.

    Інгредієнти:

    • Молоко півлітра;
    • Борошно – 300 грам;
    • Вершкове масло – 60 грам;
    • Яйця – 2 штуки;
    • Цукор – 2 ст. л.;
    • Дріжджі сухі – 1 ч. л.;
    • Сіль – 1⁄2 ч. л..

    Як приготувати дріжджові млинці на молоці:

  • Підігріваємо молоко небагато. Змішуємо цукор з дріжджами, даємо постояти хвилин 10 – 15.
  • Потім насипаємо борошно частину порції, залишаємо. Суміш має заграти, ви це зрозумієте по утворився бульбашок на поверхні.
  • Поки залишили опару бродити розтоплюємо масло, змішуємо його з яйцями і борошном акуратно збиваємо блендером.
  • З’єднуємо обидві частини нашої суміші, збиваємо і даємо постояти годину. Як вийде час, тісто додасться в обсязі, можна випікати. Випікаються на сковороді на невеликому вогні.
  • За рецептом виходять товсті млинці на дріжджах. Щоб вийшли тонкими, зробіть заміс рідині. Пригощення приготували, приємного апетиту!

    Млинці на дріжджах покроковий рецепт

    Хто з нас не любить млинці, я думаю, таких людей мало. Дріжджові млинці на молоці з дитинства. Аромат недільної випічки бабусі розноситься по всьому будинку, і навіває спогади. Чи Не правда? Так давайте приготуємо ті самі смачні млинці своїми руками.

    Продукти:

    • 0,5 кг борошна;
    • 10 грам пресованих дріжджів;
    • сіль – 1⁄2 ч. л.;
    • цукор – за смаком;
    • олія соняшникова – 3 ст. л;
    • масло вершкове – 30 грам;
    • 3 яйця курячі;
    • молоко – літр.

    Як зробити дріжджові млинці:

  • У теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор, сіль.
  • Борошно розтираємо з яйцями до усунення грудок, з’єднуємо обидві частини. Повинна вийти суміш на зразок сметани.
  • Наливаємо олію, перемішуємо, закриваємо кришкою. В ідеалі потрібно прикрити рушником ємність і поставити в тепло, ближче до батареї. Годину тісто не чіпаємо, по закінченню часу опара збільшиться вдвічі.
  • Розтоплене вершкове масло виливаємо в готове тісто, все перемішуємо. Залишаємо тісто ще на десяток хвилин.
  • Тепер можна випікати. Беремо Сковороду товстостінну, краще чавунну. Гарненько накаляем її, щоб перший млинець не пригорів.
  • Додавати масло в неї не треба тісто у нас досить жирне. На середину наливаємо ополоник тесту, воно повинно заповнити всю поверхню.
  • Перевертаємо, коли вся поверхня покриється дірочками, не залишиться вологих плям.
  • Коли перша сторона підсмажилася, перевертаємо за допомогою спеціально дерев’яною або пластиковою лопаточки. Смажимо ще хвилинку.
  • Готову випічку знімаємо на тарілку, змастимо поверхню вершковим маслом. Млинчиком це не назвеш. По такому рецепту ви зможете спекти товсті пишні блиночки.

    Млинці безопарные на дріжджах

    Такий спосіб приготування не вимагає очікування поки суміш підійде. Робляться вони виключно на живих дріжджах сухі не підійдуть.

    Інгредієнти.

    • Борошно – 250 гр.;
    • Молоко – 250 мл;
    • Вершкове масло – 60 гр.;
    • Яйце – 1 шт.;
    • Дріжджі пресовані – 10 гр.;
    • Цукор – 3ст. л.;
    • Сіль 1 ч. л..

    Як приготувати дріжджові млинці на молоці:

  • Борошно потрібно просіяти пару раз. Так заміс стане більш повітряним.
  • Дріжджі кладемо в розігріту молоко до 35 градусів. До них додаємо сіль і цукор.
  • Поділяємо білки і жовтки. Жовтки додаємо в нашу суміш, потім борошно всі замішуємо. Заважати треба близько 10 хвилин, тому краще скористатися блендером. Він не тільки заважає, ще подрібнює можливі грудки.
  • Заміс готовий, накриваємо його рушником, залишаємо в теплі на годину.
  • Тісто, що підійшло, кладемо туди розігріте масло і збиті до піни білки. Вони додадуть нашим млинців легкості. Залишаємо ще на 20 хвилин.
  • Тісто для млинців на дріжджах зроблено, приступаємо до випікання. Печемо на сильно прожареною сковороді.
  • Готові млинчики ставимо стопкою, кожен намазуючи маслом. Приємного апетиту!

    Рецепт кислих млинців

    Дуже смачний рецепт кислих дріжджових млинців. Спробуйте, вам сподобається.

    Інгредієнти:

    • Кисле молоко – 600 мл;
    • Дріжджі сухі – 10гр.;
    • Цукор – 3 ст. л.;
    • Масло – 2 ст. л;
    • Борошно – 250 -300гр.;
    • Яйця – 2 штуки.;
    • Сіль – 1 ч. л..

    Як приготувати кислі млинці.

  • Кисле молоко 2/3 склянки розігріти до кімнатної температури.
  • Змішати з дріжджовим порошком і 1/2 чайної ложки цукрового піску.
  • Покласти борошно дві ложки. Замішати, залишити в теплі на 20 хвилин. Опара повинна збільшитися вдвічі.
  • Яйця з сіллю і частиною цукрового піску збити до піни. Залити залишок скисшего молока, масло все збити.
  • Суміш з’єднати з неї опарою, замішати. Малими порціями всипати борошно. Тісто вийде тягуче, але не густе. Закрийте ємність кришкою, залишаємо на 1 годину. Якщо суміш вийшла густий, додайте ще кисломолочки, теплою. Після обов’язково дайте постояти хвилин 20.
  • Обсмажуємо страва з обох боків до коричневої скоринки. Готову випічку змащуємо маслом.
  • Смажити частування на сковороді, промазаної маслом, на невеликому вогні. Спочатку з одного боку до золотистого кольору, потім – з іншого.
  • Кислі дріжджові млинці приготовані. Приємного апетиту!

    До речі: є одна цікава хитрість. Дріжджові млинці будуть пишніше, якщо додати в заміс частина води. Якщо взяти газовану мінеральну воду, пишність випічки збільшиться.

    Подавати до столу в гарячому вигляді.

    Наостанок трохи млинцевої історії

    Джерела підтверджують появу прообразу сучасних млинчиків ще в п’ятому столітті до нашої ери. Це були єгипетські кислі коржі, рецепти яких були знайдені при розкопках.

    У меню російськомовних людей страва з’явилося в 1005 році від різдва Христового. Готували із застосуванням дріжджового тіста. Млинці стали традиційним блюдом на свято Масляної. Він потрапляє на початок Великого Посту, коли не можна їсти м’ясо. Зате смачних коржиків скільки завгодно їж.

    На цьому я з вами прощаюся. Підписуйтесь на блозі, слідкуйте за новинами. До нових зустрічей. Так, до речі, а які рецепти використовуєте ви? Пишіть в коментарях.

    Джерело: http://vitalIra.com.ua/