Доброго дня! Мої друзі, запрошую вас на грибну галявину! І не дивуйтеся, будь ласка. В
передноворічний час ми не будемо збирати грибочки. Предмет наших пошуків – салат ” грибна поляна. Вірніше, його гідний рецепт з фото. Адже варіантів приготування багато, а так хочеться вибрати для себе найкращий.

Тож озброюйтесь кошиком – скарбничкою і відкладайте в неї вподобані закуски. Можете приготувати салат ” грибна галявина хоч з шинкою, хоч з куркою. А може вам сподобається салат ” грибна галявина з корейською морквою? Не питання. Можна з опеньками, а можна з печерицями! Як кажуть, кращі 4 покрокових рецепти з фото в гості до вас!

Зміст:

  • Класичний рецепт салату грибна поляна
  • Як приготувати салат ” грибна галявина з шинкою. Покроковий рецепт з фото
  • Рецепт салату грибна поляна з корейською морквою
  • Салат ” грибна галявина з опеньками. Покроковий рецепт з фото!

Класичний рецепт салату грибна поляна

Сподіваюся, Ви не будете заперечувати, що немає кращої закусочки, ніж маринований грибочок? Ось, ось. Смію запевнити, що і інші інгредієнти салату йдуть на ура під запітнілу стопку. Та й красивий він, до всього. Саме тому «грибний поляною» гостинні господині люблять накривати стіл.

Я, природно, не виключення. При будь-якому зручному випадку намагаюся його приготувати. А рецепт вибираю виходячи з того, що є в холодильнику. Якщо є куряче філе, значить, буде галявина за класичним рецептом.

Перед процесом приготування хотіла відзначити важливі моменти

  • Закуска відноситься до салатів – перевертышам. Це означає, інгредієнти будемо укладати верхом вниз, а потім блюдо перевертати. Так що потрібно приготувати зручну глибоку мисочку або салатницю, а також плоске блюдо або тарілку.
  • Ще потрібно запастися харчовою плівкою. Вона допоможе легко і акуратно перевернути готовий виріб. І тоді наш салатик постане у всій своїй листкової красі.

Отже, готуємо продукти для класики жанру

  • Маринованих грибів – 500 гр. (беріть печериці, не прогадаєте)
  • Відварного курячого філе – 300 гр.
  • Сиру твердого – 100 гр.
  • Відварених круто яєць – 3 шт.
  • Відварену в мундирі велику картоплину (якщо дрібні коренеплоди, то візьміть парочку)
  • Огірків маринованих – 3 шт.
  • Відварених морквин – 2-3 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Зелені петрушки, кропу за смаком.

Хотіла коротко зупинитися на огірках. Я віддаю перевагу використовувати саме мариновані, а не солоні. Перші будуть ніжніше виглядати в салаті, вони тільки доповнять смакову гаму. Тоді як солоні можуть затьмарити інші інгредієнти.

Готуємо страву

  • Спочатку проведемо підготовчі роботи. Гриби звільнимо від маринаду. Почистимо відварені овочі та яйця. М’ясо, огірки і яйця дрібно наріжемо. Овочі і сирок натремо на тертці. Зелень вимиємо, підсушити, розділимо на гілочки.

  • Беремо глибоку посуд, устеляємо її харчовою плівкою.
  • Викладаємо гриби капелюшками вниз. Чим щільніше ми це зробимо, тим багатше і красивіше буде наша поляна.
  • Зображуємо запашний лісовий натюрморт – гриби присипаємо гілочками зелені.

  • Далі укладаємо м’ясо.

  • На м’ясо наносимо майонезну сіточку, вирівнюємо її ложкою.

  • Потім продовжуємо збірку салату шаром моркви. Його теж треба обмазати майонезом.Не забуваємо шари утрамбовувати злегка.
  • Тепер покладемо сирок.

  • На нього визначимо яєчний шар, який покриваємо майонезом.

  • Далі викладемо картопля, який присмачити майонезом.

  • Останнім шаром викладемо огірочки.
  • Посуд накриваємо кришкою або плівкою, відправляємо в холодильник, як мінімум, на дві години. Можна навіть на ніч, готову страву тільки смачніше буде.
  • Акуратно перевертаємо салат на плоску посуд, подаємо кулінарний шедевр до столу.

  • Чудеса, та й тільки! Грибочки чудово виглядають на зеленому фоні, всі шари видимі і чудово виглядають. Аж слинки потекли! Ну що, по першій?

    До речі, особливо смачним салат ” грибна галявина з печерицями і з куркою буде в тому випадку, якщо м’ясо не відварювати, а замаринувати і запекти. Найпростіший маринад: по столовій ложці соєвого соусу, олії, з додаванням чорного меленого перцю.

    Як приготувати салат ” грибна галявина з шинкою. Покроковий рецепт з фото

    Відмінна альтернатива м’яса – шинка. З нею закуска виходить ще ніжніше і вишуканіше. Адже якісний м’ясний продукт буде мати ще і копченим присмаком. Так що рекомендую спробувати грибну галявинку і з шинкою.

    Для двох порцій потрібно підготувати

    • Маринованих печериць гр. 200
    • Одну зварену картошину
    • Твердого сиру 50 гр.
    • Відварених яєць 2 шт. (круто)
    • Невеликий пучок зеленої цибульки
    • Шинки 100 гр.
    • Відварену середню моркву
    • Майонезу гр. 100.

    Покрокове приготування салату – перевертыша

  • Дно глибокої салатниці застелити харчовою плівкою. Якщо такий не є, змастити посуд рослинним маслом.
  • Укласти гриби капелюшками вниз.

  • Відкласти в сторону кілька пьоришков зеленого цибулі для прикраси. Решту дрібно порубати, присипати їм печериці.

  • На цибулю викласти тертий сирок, присмачити майонезом, злегка утрамбувати шари.

  • Далі викласти шар з натертих яєць, змастити майонезом.

  • Слідом викласти дрібно нарізану шинку, яку також змастити майонезом.

  • Потім викласти шар натертої моркви, приправити майонезом.

  • Завершити збирання шаром натертої картоплі. Майонезом обмазувати його не потрібно. А ось ще раз притрамбовать продукти буде не зайвим.

  • Закуску прикрити кришкою або харчовою плівкою, відправити в холодильник години на два, або на всю ніч.
  • Акуратно перевернути на плоске блюдо.
  • Прикрасити зверху відкладеним зеленою цибулькою.
  • Шедевр готовий вражати не тільки оформленням, але і чудовим смаком! Приємного всім апетиту і задушевних бесід за грибний поляною!

    Рецепт салату грибна поляна з корейською морквою

    Чудовий салатик, хочу я вам сказати. Смак – незвичайний. Переконатися в цьому можна, поглянувши на продуктовий набір. Так що давайте без зайвих слів перейдемо до процесу приготування.

    Список інгредієнтів

    • Баночка маринованих печериць
    • Три пучка зелені (петрушка, салат, укропчик)
    • Двісті п’ятдесят гр. корейської моркви
    • Двісті гр. твердого сиру
    • Три середніх картоплини (зварених у мундирі)
    • Триста гр. шинки
    • Двісті гр. майонезу
    • Три яйця (варених круто).

    Як готувати смакоту

  • Глибоку миску змастити рослинним маслом.
  • Викласти гриби капелюшками вниз.

  • Зверху викласти порізану зелень петрушки і кропу, змастити майонезом.

  • Далі викласти шар корейської моркви, присмачити майонезом.

  • Продовжити складання шаром натертого сиру, змастити майонезом.

  • Викласти подрібнену шинку, приправити майонезом.

  • Слідом викласти натерті яйця, змастити майонезом.

  • Завершити шаром тертого картоплі, змащеного майонезом.

  • Закуску поставити в холодильник, попередньо накривши кришкою. Настоювати два – три години.
  • Плоске блюдо встелити салатними листям, перевернути на нього закуску.
  • Ну і як? Слів не вистачає? Чи То ще буде, коли спробуєте салат ” грибна галявина з корейською морквою!

    Залишається тільки дати маленький советик: що – б салат було легше перевернути, потрібно ножичком пройтися по краю глибокої тарілки.

    Салат ” грибна галявина з опеньками. Покроковий рецепт з фото!

    Зараз ми трохи пофантазуємо і відступимо від загальних правил. Основою закуски стануть мініатюрні опеньки, так і подачу оформимо по – іншому. Отже, до вашої уваги – салат ” грибна галявина з опеньками в порційних салатницях.

    Список необхідних продуктів для 3 порцій

    • Опеньки мариновані 80 гр.
    • Картопля відварна 100 гр.
    • Куряче філе відварне 100 гр.
    • Маринований огірочок 1 шт.
    • Зварене круто яйце 1 шт.
    • Майонез 80 гр.
    • По 5 гр. петрушки та зеленої цибулі.

    Як приготувати порційний салат ” грибна поляна

  • Всі продукти (крім грибів) дрібненько нарізати. Розділити їх на три частини, можна навіть візуально.
  • На дно порційній розетки укласти огірки.

  • Зверху викласти яйця, додати трохи майонезу. Вирівняти шари, злегка утрамбовувавши.

  • Слідом викласти м’ясний шар, змастити його майонезом.

  • Потім викласти картоплю, полити майонезом.

  • Передостаннім шаром викласти зелень.

  • Завершити збирання опеньками.

  • Ось така у нас вийшла грибна краса – урочиста і вишукана. А яка смачна, не передати! Милуйтеся і насолоджуйтеся!

    Сподіваюся, що ви з задоволенням погуляли по грибний полянці і ваша кошик – скарбничка не залишилася порожньою. Якщо надішлете фотографії з вашими кулінарними шедеврами, буду дуже вдячна. А може, і своїми рецептами поділіться? Заздалегідь спасибі і до нових зустрічей!

    Джерело: http://istoriya.sumy.ua/