Здрастуйте, дорогі читачі, гості блогу. Новорічні свята добігають кінця, не за горами масляна. Масляну без традиційних млинців неможливо уявити. У різних національностей є свої звичаї, звичаї. Вони виражаються у спілкуванні, побуті, їжі. Ось чому рекомендуємо розглянути 5 простих рецептів тонких класичних млинців на молоці без грудочок!

Зміст:

  • Трохи про млинці!
  • Рецепт тонких млинців на теплому молоці покроково з фото!
  • Млинці на півлітра молока для солоних начинок
  • Млинці бездріжджові на молоці з лимонним соком
  • Млинці на молоці без дірочок
  • Тонкі млинці на молоці з дірочками!

Трохи про млинці!

Млинці вважаються національною українською стравою, в російській кухні вони займають не мале місце. Існує величезна кількість рецептів цієї страви. Вони бувають тонкими, товстими, маленькими оладки і великими скрученими в трубочку млинцями з різними начинками. Можуть бути солодкими або солоними.

Приготування млинців мають секрети, не знаючи яких, приготування буде важким. Як кажуть «Перший млинець грудкою». Сьогодні я розповім кілька простих рецептів смачних рецептів млинців на молоці.

Рецепт тонких млинців на теплому молоці покроково з фото!

Тонкі млинці – це англійський варіант страви. Рум’яні ажурні вони виходять дуже легко, якщо дотримуватися деяких правил. Тісто зробіть рідині сметани, щоб воно легко розтікається по сковороді. Ажурними стануть, якщо тісто розвести у теплому молоці.

Склад ажурних млинців.

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • яйце – 3 штуки.
  • молоко – 1 літр.
  • цукор – 1/3 склянки.
  • сіль – 1/3 ч. л.
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Першим ділом потрібно збити гарненько яйця. Потім висипати цукор, збити ще раз.

  • Додаємо сіль, молоко попередньо розігріте, але не гаряче, акуратно все розмішуємо.

  • В заміс не поспішаючи всипаємо борошно, гарненько змішуємо, щоб було без грудочок. Наливаємо олію в суміш, знову збиваємо. Залишаємо постояти 20-30 хвилин.

  • Коли тісто підійшло, приступаємо до випічки. Щоб перший млинець вийшов ідеальним і не прилип, сковороду потрібно злегка змастити олією, добре розжарити. Сковорода готова, можна починати випічку тонких млинчиків. Після додавати масло на сковороду не треба, в тесті є масло. Його достатньо, щоб страва не пригорає.
  • Ось і все, апетитні млинці готові. Їсти можна з повидлом, згущеним молоком або просто посипати цукром поки вони гарячі. Приємного апетиту!

  • Млинці на півлітра молока для солоних начинок

    Тонкі млинці – це універсальний засіб для створення всіляких десертів, і солоних страв. Так, так не дивуйтеся саме солоних. Їх можна начинити ікрою, печінкою, м’ясом, а можна зробити торт. Цей рецепт є універсальним для будь-якої начинки.

    Інгредієнти для млинців на молоці:

    • Молоко – 500мл.
    • Яйце – 2 штуки.
    • Борошно пшеничне – 1,5 склянки.
    • Цукор – 0,5 – 3 ст. л.
    • Сіль – 1
    • Олія соняшникова – 2 ст. л.

    Приготування тіста:

  • Починаємо з яєць. Розбиваємо їх у велику миску, збиваємо. Можна збивати віночком, виделкою, швидше за все міксером.

  • Кладемо цукор, сіль, молоко, змішуємо. Якщо ви користуєтеся віночком, борошно кладіть не поспішаючи, великий обсяг борошна може не размешаться добре. Будуть грудочки. З міксером це не страшно.

  • Млинці будуть повітряніше, якщо борошно просіяти двічі. У тісто необхідно додати олію, так вони не будуть пригорати до сковороді. При смаженні, витрата масла буде мінімальний. Можна замінити вершковим маслом, млинці преобретут красивий жовтий колір. Кількість цукру залежить, які млинці ви хочете приготувати.

  • Для солодких начинок або м’ясних. Для м’ясних можна покласти трохи більше солі, ніж зазначено в рецепті. Борошно відразу всю не сипте, спочатку покладіть половину, розмішайте. Потім поступово додайте ще. Тісто повинне вийти сметанообразним. Занадто рідке буде погано зніматися, густе зробить ваші млинці товстими і важкими. Не розрахували з борошном, вийшло густо не біда, долийте трохи молока. Перевірити правильну консистенцію легко. Набираєте тісто ополоником, виливаєте його назад, піднявши на 20 сантиметрів від миски. Ідеальне тісто ллється плавною однорідної цівкою, не створюючи бризок.

  • Тісто готове приступаємо до випікання. Блинницу змащуємо маслом, зручно змащувати силіконової пензликом. Промаже добре, без надмірності. Вона відмінно миється в гарячому мильному розчині. Кисть потрібно просто поговорити в ньому кілька секунд і висушити.
  • На розігріту блинницу, виливаємо трохи тіста. Рівномірно розподіляємо його, покрутивши її в різні сторони.

  • Блін потрібно перевернути, коли зверху не залишиться рідкого тіста, а краєчки зарум’яняться. Перший млинець печеться довше наступних. Готові тоненькі млинці їдять просто зі сметаною або повидлом. Дуже смачно з медом.

  • До речі: додавши в тісто тертий сир, вийдуть відмінні сирні млинці. Смак дивовижний. Їх можна застосовувати в створенні страв замість лаваша. Спробуйте. Приємного апетиту!

    Млинці бездріжджові на молоці з лимонним соком

    Бездріжджові млинці готуються швидко. Лимон не зіпсує смак, він гасить соду. Легка кислинка зробить млинці смачніше. Млинці виходять тонкі рум’яні, а підсмажені краєчки апетитно хрустіти.

    Інгредієнти:

    • Молоко – 750 мл
    • Яйця – 3 штуки.
    • Цукор – 1-3 ст. л. • Борошно – 2 ст.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Сік лимона – 1 ст. л.
    • Сіль – 1/3 ч. л.
    • Соняшникова олія – 2 ст. л.

    Приготування:

  • Замішуємо тісто. Розбиваємо яйця в глибоку миску. До них додаємо цукор, сіль, все добре збиваємо. Повинна з’явитися пишна піна.
  • Потім повільно додаємо борошно. Трохи всипали, перемішали, ще всипали. Коли будете висипати останню порцію, змішайте соду з борошном. Так у готових млинцях не буде відчуватися присмак соди, а млинці вийдуть повітряними.
  • Потім наливаємо молоко. Усе ретельно виражали, якщо утворилися грудочки, скористайтесь міксером. Наприкінці покладіть лимонний сік і рослинне масло. Тісто вийде досить рідким.
  • Приступаємо до випікання. Сильно розігрійте сковороду, промазану маслом. Наливаємо тісто в середину, розподіляємо рівномірно до країв круговими рухами на вазі. Повторно промазуємо маслом не потрібно. Млинці випікаються в лічені секунди, не встигнете відвернутися. За 15 хвилин можна на піч пристойну гірку.
  • Для зручності перевертання візьміть широку, тонку лопатку, пластикову або дерев’яну. Гарячий млинець промажте вершковим маслом, злегка присипте цукром, скрутіть в трикутник. Дуже смачно з’їсти їх ще теплими, з холодним молоком. Смакота!
  • До речі: з таких млинців виходить чудовий торт. Промазати можна джемом, вареним згущеним молоком або простий згущеної з цукром. Дайте трохи просочитися, поріжте на порції. Приємного апетиту!

    Історичні факти про млинці

    Перший рецепт млинців придумали в 15 столітті в Англії. Ось таке історичне блюдо. Самий величезний млинець приготував кухар з міста Рочдейл в 1994 році. Важив він 3 тонни, а в діаметрі був 15 метрів. Цікаво, на чому він випікав таке диво?

    В американському штаті Массачусетс млинцеві свята влаштовують щороку, починаючи з 1991 року. Туди з’їжджаються тисячі любителів цієї страви. Ось така історія у, здавалося б, простих коржів.

    Млинці на молоці без дірочок

    Ось ще один рецепт тонких млинців на молоці для різних начинок.

    Вам знадобитися:

    • Молоко – 1 літр.
    • Яйце – 1 штука.
    • Олія соняшникова – 3 ст. л.
    • Борошно – 2 ст.
    • Сіль – 1⁄2 ч. л.

    Рецепт розрахований приблизно на 20 блінов, в залежності від вашої млинниці.

    Приступимо до замішування тіста:

  • Яйця з’єднайте з сіллю, цукром збиваємо блендером до білої повітряної маси.
  • Помішуючи, вводимо борошно дрібними порціями. Змішуємо до однотонної маси.
  • Вливаємо молоко, не припиняємо заважати, і масло. Розмішуємо до отримання суміші сметанною консистенції. Готове тісто залишаємо на годину, набухати.
  • Перед початком випікання перемішайте ще раз, так як зверху, може зібратися олійна рідина. Тісто може вийти густіше, ніж потрібно. Розбавте трохи теплим молоком. Все підготували, приступимо до випічки.
  • Прожарити блинницу, змастіть маслом, прожарити ще раз. Тепер млинці не пригорять. До речі: масло можна використовувати будь за смаком. Оливкова або кукурудзяна додасть незвичайний смак і запах.
  • Для випікання потрібно взяти певну кількість тіста. Надлишки зроблять випічку толстой, мало вийде розмита пляма. Розрахувати правильну дозу можна методом проб і помилок. Зате потім ваші млинці будуть ідеальними. Доливати тісто не можна, смажиться все за лічені секунди, вийде нашарування і товщина. Випікання млинця з обох сторін займає різний час. Перша сторона печеться в два рази довше.
  • Тонкі млинці на молоці з дірочками!

    Рецепт млинців на молоці класичний, в ньому немає нічого складного. Спекти смачні пористі млинці під силу кожній господині. Якщо ви вперше зважилися на приготування цієї страви, виконуйте все покроково, як в рецепті. Дотримуйтесь пропорції і у вас все вийде. Готується тісто без дріжджів.

    Продукти для приготування:

    • 500 мл молока.
    • Яйця – 2 штуки.
    • Борошно – 1 склянка.
    • Соняшникова олія – 5 ст. л. (з урахуванням витрат на змазування сковороди).
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Оцет – 1ч. л.

    Приготування:

  • Беремо глибоку миску, в неї кладемо яйця, насипаємо цукор, сіль гарненько розмішуємо. Доливаємо півлітра молока, перемішуємо.
  • Просіяне борошно заздалегідь висипаємо в суміш, знову перемішуємо. Стежимо, щоб вийшло без грудочок.
  • Соду заливаємо оцтом. Масло і гашену соду кладемо в тісто, ретельно все перемішуємо, даємо трохи постояти.
  • Приступаємо до випікання. Спекти відмінні млинці можна на добре розпеченій сковороді. Тісто заливаємо на середину, розподіляємо рівномірно до країв. Блін готовий, коли його боки зарум’яняться до хрусткої скоринки. Якщо бажаєте спекти жирні млинці, сковороду промазуємо маслом кожен раз після зняття чергового млинчика.
  • Рецепт підходить для завертання будь-яких начинок. Дуже смачно з фаршем. Фарш ложем не простий, а з підсмаженою цибулею, можна додати моркву. До речі, дуже смачно з курячою печінкою.

    Ось рецепт начинки:

  • Грам курячої печінки 200 відваріть.
  • Окремо обсмажте цибулю, моркву. Посоліть, поперчіть за смаком. У пережарку покладіть відварену подрібнену печінку. Посмажте ще трохи, остудіть.
  • Холодну начинку загорніть в гарячі млинці.
  • Їжте на здоров’я. Я такі млинці обожнюю. Просто зі сметаною масляний млинець відмінний десерт. Для начинки візьміть мед, варення, присипте цукром. Начинити можна всім, що ви любите. Найкраще випікати на чавунних сковородах, вони відмінно прогріваються, до них не прилипає тісто.

    Сучасні млинниці теж добре себе зарекомендували. Головне, щоб на поверхні не було подряпин, інакше хороший млинець не вийде. Приємного апетиту!

    Ось кілька простих, але дуже смачних рецептів млинців на молоці. Готуйте, пробуйте, пригощайте друзів. А я прощаюся з вами підписуйтесь на наш блог, слідкуйте за новинами. Всього вам доброго дорогі жінки. До побачення.

    Джерело: http://hch.com.ua/