Здравствуйте і ласкаво просимо на млинці з м’ясом! Друзі мої, хочу сказати, що сьогодні ви вдало зайшли до нас на вогник і підете з порожніми руками! Кілька потрібних порад візьмете на озброєння, як мінімум. Адже таких смачних млинців з м’ясною начинкою ви ще не їдали, чесне слово!

Вже вибачте за мою самовпевненість, і що суджу по собі. Ви знаєте, зовсім недавно дізналася секрет сочнейшей начинки з м’яса, яка не розпадається і буквально тане в роті. А я наївна думала, що знаю про млинці все! Ан, ні, млинцевий світ можна відкривати нескінченно. Давайте цим і займемося. Думаю, вам вже не терпиться дізнатися, що ж це я хочу здивувати, які секрети м’ясної начинки для млинців розкрити. Як правильно робити тонкі млинці з м’ясом. А заодно згадаємо, як спекти тонкі млинці на молоці.

Зміст:

  • Як приготувати тонкі млинці на молоці з соковитою м’ясною начинкою
  • Рецепт приготування млинців з м’ясом, обсмаженим на сковороді

Як приготувати тонкі млинці на молоці з соковитою м’ясною начинкою

Отже, сьогодні у нас в меню млинці на молоці з м’ясом. Соковиту приготуємо начинку з яловичини. Давайте зберемо набір продуктів і будемо вже в процесі розкривати всі секрети і тонкощі млинцевого майстерності.

Для випікання тонких млинців потрібно підготувати

  • Молока – 0,5 л.
  • Яєць – 3 шт. (якщо вам попалися дрібні, візьміть 4 шт.)
  • Борошна – 180 гр.
  • Цукру – 1 ст. л.
  • Солі – 0,5 ч. л.
  • Олії – 2 ст. л.
  • Масла вершкового для підсмажування готового виробу – гр. 100
  • Сметани для подачі – гр. 150 – 200.

Для начинки

  • М’якоті яловичини – 700 гр.
  • Лука – одну велику шт.
  • Вершкового масла – гр. 20
  • Борошна – 1 ст. л.
  • Спеції (лаврове листя, перчик чорний горошком і мелений)
  • Рослинна олія для обсмажування
  • Сіль.

Що б вам було легше орієнтуватися, виділимо і приготування смачної м’ясної начинки, і випікання тонких млинчиків. Але процес обов’язково починайте з начинки. Адже яловичина річ така, що доведення її до готовності вимагає певного часу, особливо якщо попадеться м’ясо солідного віку, як це було в моєму випадку.

Як приготувати соковиту начинку для млинців з яловичини

  • Спочатку м’якоть наріжемо. Дрібнити не потрібно. Кожен шматочок має бути приблизно грамів по 50.

  • Обсмажимо м’ясо на розігрітій сковородочке. Вже на цьому етапі можна приперчити його, щоб начинка була пахучіше. А ось солити рекомендую трохи пізніше, щоб м’ясо було м’якше. Простежте за тим, щоб м’яса було вільно в сковороді. Кожен шматочок повинен добре обсмажитися. Якщо у вас маленька посуд, то краще обсмажування зробити в кілька прийомів. На цьому етапі м’ясо повинно отримати рум’яну скоринку. До готовності доводити не потрібно.

  • Тепер наша задача полягає в тому, що – б шматочки м’яса стали м’якими. Складемо його в каструлю або сотейник. Дольем гарячої кип’яченої води стільки, щоб вона покривала шматочки майже повністю. Ось тепер присолим, кинемо лавровий лист, кілька горошин чорного і запашного перчика. Поставимо посуд на помірний вогонь і будемо доводити м’ясо до готовності, яку трохи пізніше визначимо з допомогою леза ножа.

  • Коли м’ясо дійде до потрібної кондиції, ми його дістанемо шумовочкой. А отриманий бульйон процідимо. Він нам ще ой як знадобиться.

  • Остигле м’ясо подрібнити за допомогою м’ясорубки або комбайна.

  • Дрібно наріжемо цибулину, обсмажимо до легкого рум’янцю на рослинному маслі.

  • Додамо вершкове масло, розмішуєм.

  • Тепер сюди направимо ложку борошна, розмішуєм. Мукичка повинна злегка обсмажитися, злитися воєдино з цибулею.

  • Відправимо на сковороду перекручене м’ясо, перемішаємо.

  • Увіллємо бульйончик. Перемішаємо, дамо масі покипіти на повільному вогні. Вона повинна загуснути і вийти такої консистенції, щоб її можна було загорнути в млинець. Врахуйте, що при охолодженні вона загусне ще більше.

  • Тепер саме час спробувати начинку на сіль і перець. Додати при необхідності.

  • По готовності даємо начинці охолонути.
  • Ви тепер зрозуміли, в чому головний секрет смачної м’ясної начинки? Правильно, в невеликій кількості борошна і бульйону. Вони скріплюють м’ясний продукт, не дають йому розпадатися. І у нас виходять надзвичайно соковиті і смачні млинці з яловичиною! Так, втім, і з будь-яким іншим м’ясом.

    Як спекти тонкі млинці на молоці

  • Яйця розбити в глибокій посуді з додаванням солі і цукру. Добре і швидко це зробити допоможе міксер.

  • Додати в яєчну бовтанку третю частину молока, розмішати ну або навпаки.

  • Всипати просіяне борошно, розмішуючи ложкою.

  • Можна додати ще трохи молочка. Тісто на цьому етапі має бути такої густоти, щоб його можна було збити міксером або віночком. Ці кухонні помічники зроблять тісто однорідним, без єдиного грудочки борошна.

  • Тепер можна влити решту молока, розмішати. Млинцеве тісто має бути досить рідкісним. Трохи густіше, ніж жирні вершки. Тільки тоді млинці вийдуть тонкими і дырчатыми.

  • Влити 2 ст. л. рослинного масла, розмішати.

  • Готовому тісту дати відпочити хвилин 15. В цей час борошно віддасть свою клейковину, так і інгредієнти зіллються в єдине ціле.

  • Сковороду добре нагріти. Це дуже важливий нюанс. На погано розігрітій посуді перший млинець у вас обов’язково вийде грудкою.
  • Тепер дивіться. У мене є чудова сковорода млинна, тому я не змащую її рослинним маслом перед випіканням першого млинця. А ви вже дивіться за своїми обставинами. І якщо сумніваєтеся – краще змастіть, що б вже наверочку. Згодом цього робити не потрібно буде, так як ми додали в тісто необхідну кількість жирів.
  • На розігріту сковородочку вилити ополоником невелику кількість тіста. Круговими рухами руки розподілити його по всій поверхні. Дивіться, на млинці відразу з’являються акуратні дірочки! Все чудово!

  • Випікаємо млинець з одного боку до легкого рум’янцю, перевертаємо на інший бік.

    А ось тепер ще один нюансик! Для млинчиків з м’ясною начинкою другу сторону не потрібно сильно румянить. Адже готовий виріб ми будемо обсмажувати. Так вони будуть виглядати більш привабливо, надалі ви в цьому переконаєтеся.

  • Підсмажений млинець перекинути на плоску тарілку рум’яної (!) стороною нагору. Покласти начинку, акуратно загорнути. Згорнутий млинець у нас вийшов біленького кольору, тобто не сильно зажареного.

  • Готові млинчики підсмажити перед подачею на вершковому маслі з двох сторін. Якими красенями вони виходять, слухайте! З апетитною рум’яною скоринкою, яка привабливо виділяється на світлому фоні. Ось чому ми не сильно обсмажували другу сторону!

  • Швидше діставайте з холодильника сметанку, і подавайте млинці з м’ясом, поки вони з запалі з жару! Ну як, смачно? Не обдурила я вас?

    Рада з особистого досвіду: цукор і сіль в млинцях – справа тонка. Хто як любить. Рекомендую закласти пропонована кількість, а підкоригувати при бажанні першим млинцем. Я, наприклад, завжди так роблю. Спекла перший, спробувала. Додала, чого не вистачає. Або навпаки, розбавила молочком, якщо чогось переборщила. Всяко буває, чого вже там приховувати.

    Рецепт приготування млинців з м’ясом, обсмаженим на сковороді

    Продовжимо тему млинчиків з м’ясом приготуванням начинки з обсмаженого м’яса на сковороді. Можна використовувати і яловичину, і свинину, і індичку з курятиною. Як кажуть, чим багаті.

    Тонкі і дірчасті млинці спечемо за наведеними вище пропорцій. До речі, у мене з вказаної кількості вийшло 17 чудових млинців. А ви можете кількість інгредієнтів коригувати за своїм потребам. Головне тут – витримати процентне відношення продуктів для отримання дійсно тонких млинців.

    Підсмажуємо млинці по першому рецептом: з одного боку більш рум’яні, з іншого менше.

    Для приготування сочнейшей начинки підготуємо

    • М’яса – 800 гр. (у мене була м’якоть телятини, ви можете при бажанні використовувати будь-яку іншу)
    • Велику цибулину
    • Олії 50 мл
    • Солі і чорного меленого перцю за смаком
    • Молока 50-70 мл
    • Борошна 1 ст. л.
    • Вершкового масла гр. 100
    • Сметани для подачі гр. 150.

    Покрокове приготування ніжною м’ясної начинки для млинців

  • Підготуємо м’ясо. Наріжемо його великими шматками, грамів по 50.

  • Чистимо цибулину, поріжемо і її. Це можна зробити теж крупно.

  • На розігріту з маслом сковороду відправимо цибулю, обсмажимо до золотистого кольору.

  • На цибульну подушку викладемо м’ясо. Це дуже важливий момент. Хвилини 3-4 м’ясо повинно знаходитися нагорі. Так воно менше віддасть своїх соків, буде більш смачним.

  • Ось тепер перемішати масу, обсмажимо хвилини 3.

  • Наллємо трохи водички, буквально 3-4 ст. л. Протушкуйте масу 5 хв.

  • Тепер м’ясо підсолимо, поперчити, перемішати.
  • Додамо 20 гр. вершкового масла і столову ложку борошна. Перемішаємо, обсмажимо 3 хвилини.

  • Відправимо в майбутню начинку молоко, перемішати. Дамо покипіти масі 5-7 хв. на повільному вогні. Вона повинна загуснути.

  • Дамо отриманого густого соусу трохи охолонути і пропустимо його через м’ясорубку. Дуже зручно проробляти цю процедуру на комбайні. Якщо у кого є такий помічник на кухні, то скористайтеся ним.
  • Перекручену начинку обов’язково спробуємо. Адже вона запорука нашого успішного млинцевого заходи.
    Начинку викладаємо на рум’яну бік, загортаємо млинець. Підсмажуємо з обох сторін на суміші рослинного і вершкового масла. Подаємо зі сметанкою та дивувати всіх ніжними, соковитими млинцями. Приємного апетиту!

  • Начинка для млинців з відвареного м’яса

    Чудовими виходять і млинці з відварною м’ясом. А ще це дуже економно. На бульйоні зварив наваристий борщ, а на друге – чудові млинці з м’ясною начинкою. Як це зробити? Легко!

  • Відварне м’ясо подрібнити на м’ясорубці.
  • Підсмажити на рослинному маслі нашатковану цибулька.
  • З’єднати м’ясо з цибулею, перемішати.
  • Начинити млинці, загорнути.
  • Підсмажити на вершковому маслі і подати зі сметаною.
  • Якщо м’ясо суховатое, то можна додати в начинку добре (!) відварений рис. Млинці вийдуть набагато ніжніше, так і розпадатися не будуть. І ще як варіант добавок до відварного м’яса – обсмажені з цибулею гриби, або нарубленное яйце. А що? Буде дуже смачно, спробувати варто.

    М’ясну начинку можна приготувати навіть з фаршу. Його потрібно обсмажити з цибулею, і начиняй млинці на здоров’я. Одним словом, ідей для м’ясних начинок – море. Вмикай фантазію і дій! А ви як вважаєте?

    Пропоную продовжити зустрічі за блинным столом. Заодно і ви поділіться своїми дослідженнями на цьому терені. Я буду тільки рада розширити свої пізнання, бо переконалася – межі досконалості немає. Тож, до нових зустрічей!

    Джерело: http://istoriya.sumy.ua/