Здрастуйте, дорогі наші читачі та їдці! Чи знаєте ви, що млинці на воді можуть бути ніжніше кефірних, молочних, йогуртових? Такі найпростіше начиняти солодкою начинкою, не дуже, сирної, будь-який. Вони виходять тонкими, легкими, повітряними. Чудово поєднуються млинці на воді з м’ясом, сиром, джемом… Така випічка буде хороша для легкого перекусу, а ще для людей, молочні продукти не вживають. Тому далі розглянемо топ-7 покрокових рецептів з фото млинців на воді!

Зміст:

  • Універсальний рецепт млинців на воді для новачків
  • Дріжджова версія млинців на воді (варіант складніше)
  • Швидка версія млинців на воді (майже блискавка)
  • Австралійська версія млинців, солодко, але на воді
  • Екстремальний варіант для тих, хто поститься
  • Не ліземо в пляшку. Готуємо в ній
  • Марокканський варіант, якщо манку ви не любите

Універсальний рецепт млинців на воді для новачків

Якщо ви мистецтво випічки тільки починаєте освоювати, ажурні млинці на воді стануть справжнім тренінгом. Рецепт легкий. Компоненти:

  • Окріп – 0,5 л;
  • Масло рослинне-60 мл;
  • Цукор – пара столових ложок;
  • Яйця – три шт.;
  • Борошно – 375 г;
  • Сіль;
  • Сода.

Готуємо:

  • Яйця заливаємо в миску, засипаємо туди ж сіль з цукром. Хвилин п’ять збиваємо так, щоб вийшла міцна піна;
  • Вливши склянку окропу, продовжуємо збивання;
  • Повільно поміщаємо борошно в цю суміш, продовжуємо працювати міксером;
  • Соду змішуємо з другим склянкою окропу, додаємо до тіста. Перемішуємо;
  • Прийшла черга рослинного масла. Додавши його, збиваємо повторно, даємо тісту третину години настоятися;
  • Можете піч такі млинці на сухій сковороді: масло вже є. Тесту наливаємо зовсім мало;
  • Не варто змащувати після приготування. Складіть стопкою, накрийте кришкою: вони залишаться м’які і пропарити.
  • Начиняйте за своїм настроєм, гарні млинці на воді з сиром, м’ясом, сиром…
  • Дріжджова версія млинців на воді (варіант складніше)

    До того, як приготувати млинці без молока за наступним рецептом, подбайте про наявність інгредієнтів:

    • Пара склянок води;
    • Пів чайної ложки сухих дріжджів;
    • Цукру (15-20г);
    • Оцет;
    • Сіль;
    • 5 ст. л. пшеничного борошна;
    • Ложка олії рослинної олії;
    • Яйце;
    • Ванілін (будь-якого виду).

    Готуємо:

  • Розводимо в теплій воді дріжджі, засипаємо сіль з цукром. Без соди не обійтися: її гасимо соком лимона (оцтом). Вливаємо до води;
  • Борошно з ваніліном засипаємо, вбиваємо яйце. Повинно вийти звичне млинцеве тісто. Залишаємо на 90 хвилин;
  • Настає черга олії. Їм же змащуємо сковороду і випікаємо.
  • Швидка версія млинців на воді (майже блискавка)

    Швидкі млинці на воді вирішать проблему з цікавим смачним сніданком. Не соромно їх навіть гостям подати. Для приготування потрібні:

    • 0,5 кг борошна;
    • Пара-трійка склянок окропу;
    • Три-чотири яйця;
    • Цукру (20г);
    • По половині чайної ложки солі, оцту, соди.

    Готуємо:

  • Яйця в мисці збиваємо (чим є: віночок, блендер, міксер…);
  • Додаємо до них весь окріп, розмішуємо. За ним цукор і сіль;
  • Просіваємо, змішуємо з содою борошно;
  • Насипаємо в яєчну суміш, збиваємо, щоб не залишилося грудочок;
  • У теплій воді (120 мл) розводимо лимонну кислоту, переливаємо в тісто. Воно повинно густоті нагадувати рідку сметану;
  • Печемо відразу ж. Перший раз мастіть посуд, далі не потрібно. Вогонь робимо середній, печемо обидві сторони по парі хвилин. Начинка на ваш смак.
  • Австралійська версія млинців, солодко, але на воді

    Смачні млинці на воді готують не тільки у нас, але і в Австралії. Потрібні:

    • Вершковий сир – 0,5 кг;
    • Смородина – половина склянки;
    • Склянку окропу;
    • Абрикосовий джем – половина склянки;
    • Два яйця;
    • Цукор – чверть склянки;
    • Ваніль, лимонна цедра – по чайній ложці.

    Крем:

    • Стакан молока;
    • 3 ст. л. цукру;
    • 2 яйця.

    Печемо:

  • Ягоди запарюємо кіпяточком на чверть години. Сир,ваніль,жовтки, цедру, джем змішуємо в блендері. Білки збиваємо окремо з цукром. Піна повинна вийти міцна.Сюди ми вводимо сирну суміш.
  • Духовку розігріваємо (200 градусів).Викладаємо у форму овальні млинці, скачуємо їх у рулони і складаємо в форму для випічки. Випікаємо.
  • Готуємо крем з молока, цукру і яєць. Поливаємо їм готові млинчики. Подаємо теплими і з цукровою пудрою. До них доречний буде солодкий соус: підійде ванільний, абрикосовий, шоколадний, згущене молоко…
  • Екстремальний варіант для тих, хто поститься

    Якщо до свят далеко, до закінчення посту – ще далі, спробуйте зробити…пісні млинці на воді. Так, вони вийдуть! Потрібні:

    • Вода кип’ячена холодна – 0,5 л;
    • Борошно – стакан;
    • Масло рослинне – 90-100 мл;
    • Цукор – 40 г;
    • Сода, сіль.

    Робимо так:

  • Борошно просіюється в миску глибше, сюди ж засипається сіль, сода(по пучку), цукор;
  • Водичку заливаємо повільно, частинами, помішуємо все міксером (віночком, виделкою, блендером). Грудочок бути не повинно!
  • Залишилось залити пару-трійку ложок рослинного масла;
  • Чавунну сковорідку старанно нагріваємо, робимо вогонь середнім, смажимо випічку з обох сторін по парі-трійці хвилин.
  • Не ліземо в пляшку. Готуємо в ній

    Ви хочете порадувати домашніх смакотою, плюс одночасно помити посуд. Тоді вам потрібно освоїти, як зробити тонкі млинці на воді в пляшці. Не дивуйтеся, такі теж є. Щоб зробити їх, потрібні:

    • Два яйця;
    • 0,5 л. води;
    • 150 г борошна;
    • Масло рослинне – столова ложка;
    • Сіль і сода;
    • Цукор.

    Цей варіант хороший тим, що тісто збережеться близько доби. Вам не потрібен блендер, вінчик, міксер. Нічого не проллється повз: після випічки залишиться менше сміття: прибирати доведеться мінімально.

    Готуємо так:

  • Беремо пляшку з пластику півторалітрову. Добре, якщо це буде пляшка мінералки;
  • Вставляємо в її шийку воронку, по черзі, відправляємо туди соду, цукор, сіль, яйця. Не забуваємо добре збовтати;
  • У воронку насипаємо борошно, вливаємо олію, повторно збовтуємо. Збурюємо так, щоб жодної грудочки не залишилося;
  • Необхідну кількість суміші виливаємо на сковорідку (розігрійте заздалегідь). З обох сторін обсмажуємо! Начинка підійде будь-яка, а якщо бажаючі будуть, додати молоко можна буде і при наступному приготуванні.
  • Марокканський варіант, якщо манку ви не любите

    Баргир – товсті млинці на воді родом з Марокко. Сходять до берберської кухні, а берберів деякі вважають родичами росіян…Та що дивуватися наявності млинців в їх раціоні. Щоб приготувати баргир, беремо:

    • Півтора склянки манної крупи;
    • Половину склянки борошна (краще пшеничного);
    • Половину ложки сухих дріжджів;
    • Половину ложки розпушувача;
    • Яйце;
    • Пару склянок теплої водички;
    • Сіль;
    • По 50 г вершкового масла і меду.

    Щоб спекти, потрібно:

    1.Дріжджі розводимо в майже окропі, висипаємо сіль з цукром, заважаємо, не лінуємося.

  • Сюди поміщаємо манку з розпушувачем плюс борошно. Збиваємо, щоб вийшла однорідна маса.
  • 3. Потім слід яйце.

    4.Даємо суміші годину відпочинку. Нехай підніметься: потрібна пишна.

    5.Залишилося перемішати все і спекти, прожарив з обох сторін.

    Удвічі смачніше вийде, якщо баргир не шкодуючи змастити маслом вершковим та медом.

    Кілька хороших секретів

    Така випічка – ідеальний варіант для всіх, хто постить. Це не означає, що страва буде несмачним і «пісним». Зробіть його смачніше!

    • Борошно просеивайте завжди: це допоможе зчепитися з іншими компонентами;
    • Сода в приготовлену суміш з борошна,яєць, дріжджів, потрапляти під час гасіння не має. Гасіть над окремою мискою.
    • Якщо пост жорсткий, яйце реально замінити насінням льону,розмоченими в окропі. Потримайте хвилин десять. Льону потрібно три ст. л.
    • З припеком буде смачніше. Зробити його реально як на конвертиах з начинкою, так і обсмаживши начинку. Після переверніть.

    Млинці на воді – непогана альтернатива молочним або кефірним. Гарні для тих, хто постить, а ще для тих, хто борошняне любить, але його калорійність намагається зменшити.

    Джерело: http://dril.com.ua/