Вітаю вас на кухні нашого блогу, друзі! А не приготувати нам млинці з сиром? Масляна, або не масляна – завжди хочеться такою смакотою побавитися! Во, як – я майже в риму заговорила в передчутті дегустації. Так і ви, думаю, потираете руки від задоволення.

Так що давайте одягнемо фартушки, утнемо рукави і дружно візьмемось за роботу. Її у нас багато. Не зайвим буде освіжити в пам’яті рецепт приготування тонких млинців на молоці, згадати класичний рецепт сирної начинки.

А ще я хочу запропонувати вам пофантазувати і накрутити смачних млинців з солодкими сирно – фруктовими начинками, приготувати українські налисники з сиром. Згодні? Тоді вперед і з піснею! Ось вам топ-4 кращих покрокових рецепти з фото млинців з сиром! Так, до речі, а шоколадні млинці з сиром ви пробували? Ні? Сьогодні ми ліквідуємо цей млинцевий пробіл, але про це трохи пізніше. Спочатку – класика.

Зміст:

  • Класичний рецепт приготування солодких млинців з сиром
  • Рецепт млинців на молоці з сиром і яблуком
  • Як приготувати українські налисники (млинці) з сиром
  • Шоколадні млинці з сиром

Класичний рецепт приготування солодких млинців з сиром

Солодкі, надзвичайно смачні, з ароматом дитинства. Так коротко можна представити млинці з сиром за класичним рецептом.

Зберемо продуктовий набір для тонких млинців

  • Молока – 0,5 л.
  • Яєць – 3 – 4 шт. в залежності від розміру
  • Борошна – 170 – 180 гр.
  • Цукру – 2 ст. л.
  • Солі – 0,5 ч. л. (можна трохи менше)
  • Олії – 3 ст. л.
  • Вершкового масла гр. 70 для підсмажування.

Для смачної начинки

  • Сиру 9 процентного – 200 гр.
  • Цукру – 2 – 3 ст. л.
  • Ванільного цукру (або ванілі, або ванільною есенції) за смаком
  • Щіпку солі
  • Сметани – 1 ч. л.

Якщо ви придбали сухуватий сирок, то в нього слід додати жовток, або навіть ціле яйце. Консистенція начиночки буде тоді ніжніше.

Раджу ще підготувати інгредієнти для подачі. Як на мене, то найкращий варіант – сметана. Не зіпсує блинно – сирну пишність і будь-яке варення, мед, свіжі ягоди. Як вам така картинка? Ух, та й тільки!

Хоча головний секрет смачних млинців з сиром таїться в начинці, процес потрібно починати з замішування тіста для млинців. Адже воно повинно обов’язково постояти і відпочити. Борошно вдячно поділиться клейковиною, інгредієнти зіллються воєдино. Млинці вийдуть м’якими і еластичними, не будуть рватися при випіканні. А поки тісто буде настоюватися, ви приготуєте начинку.

Як спекти тонкі млинці на молоці

  • У глибоку миску розбити яйця, відправити до них цукор і сіль, перемішати до однорідності.

  • Влити половину молока, розмішати.

  • Всипати просіяне борошно, перемішати спочатку ложкою, а потім збити міксером, щоб всі грудочки розсипалися, і тісто стало однорідним.

  • Влити що залишився молоко, розмішати. Тісто для тонких млинців має бути рідким, нагадувати по консистенції жирні вершки. Якщо з якоїсь причини тісто виходить густуватим, можна додати ще молочка або водички.
  • Відставити на деякий час. Мінімум – 15 хв.

  • Перед випіканням додати рослинне масло, розмішати.

  • Випікати на добре (!)розігрітій сковороді. При необхідності змастити її олією перед обсмажуванням першого млинця.
  • Я кілька стисло описала приготування млинців. Але це чисто з міркувань економії часу. Більш детально цей процес ви можете подивитися тут.

    Як готувати начинку для млинців з сиром?

    Перед відповідальним процесом хотіла б зазначити деякі моменти.

    • Сирна начинка для млинців повинна бути дуже ніжною, буквально танути в роті. Якщо у вас кисломолочний продукт сухуватий, його потрібно добре перетерти через сито. Або пропустити через м’ясорубку. Іноді доводиться це робити і два рази. Не нехтуйте цією процедурою, млинці на молоці з сиром будуть на багато смачніше.
    • Що – б начинка вийшла повітряної, сирок можна збити блендером.
    • Якщо сир сируватий, то його потрібно загорнути в марлю і віджати зайву вологу.

    Ось тепер можна приступати до приготування

  • Сирок розім’яти або перетерти будь-яким способом, в залежності від його консистенції і жирності.

  • Додати цукор, дрібку солі, ванілін, ложку сметани.

  • Масу добре розмішати і обов’язково спробувати на смакові якості. Зверніть увагу на консистенцію начинки. Вона повинна бути в’язкою, що – б було зручно завертати блін.

  • Ось тепер можна формувати млинці. Якщо ви хочете зробити їх мініатюрними, то млинець потрібно розрізати на 4 частини. У кожну накладати чайну ложечку начинки і згортати млинець. Це можна робити і конвертиком, і трубочкою. Готовий виріб обсмажити на вершковому маслі і подати зі сметаною, варенням, та з чим хочете.

    Пригощайтесь на здоров’я!

    В начинку для класичних млинців з сиром при бажанні можна додати розпарені родзинки. Теж буде чудово.

    Рецепт млинців на молоці з сиром і яблуком

    Зараз, як і обіцяла, трохи відступимо від класики. Розбавимо солодку ідилію сирної начинки кисленьким яблучком. Ви уявляєте, як це буде смачно? Пальчики оближіть!

    Тонкі млинці спечемо за першим рецептом. Кількість інгредієнтів сміливо можете брати таке ж.

    А для начинки підготуємо:

    • Жирного сиру 200 гр.
    • Масла вершкового 10 гр.
    • Сметани 1-2 ст. л.
    • Цукру половину склянки двухсотграммового
    • Половинку очищеного яблучка кислого сорту.

    Кількість цукру нехай вас не лякає. По – перше, ми додаємо в начинку кисле яблуко. Ну а по – друге, ви можете додавати цукор поступово, домагаючись бажаної солодкості.

    Як робити начинку

  • Яблучко нарізати невеликими шматочками.
  • У каструльці з товстим дном розтопити масло. Слідкуйте за тим, щоб вогонь був помірним.

  • Відправити в каструлю шматочки яблука, перемішати.

  • Додати столову ложечку води.

  • Сюди ж відправити столову ложку цукру, все перемішати.

  • Потомилися яблука протягом 10 хв. Час коректуйте на місці, пічки то у всіх різні. Наше завдання – припустити яблучка в растворившемся цукрі. Шматочки повинні стати размягченными, але залишатися цілими.

  • По готовності яблучного сиропу дати охолонути.
  • Сирок гарненько розім’яти.

  • Додати до нього цукор, що залишився.

  • Сюди ж направити сметанку, все ретельно змішати.

  • Додати остиглі яблучка, перемішати.

  • Начинити млинці, обсмажити на вершкове масло.

  • Пробувати зі сметаною. Ну як, смачно?

    Дуже цікавими млинці з сирно – яблучною начинкою з невеликою кількістю кориці і подрібнених горіхів. Ось спробуйте!

    Сирну начинку можна приготувати і з бананами, і з грушами, і з вишнею. Вибирайте добавку на свій смак і дивуйте близьких!

    Як приготувати українські налисники (млинці) з сиром

    Кому не знайоме слово налисники, не лякайтеся, будь ласка. Це ті ж млинці, тільки вони ще запікаються в духовці. Візьміть на озброєння цей рецепт. Смачно неймовірно. Ось давайте подивимося, як їх приготувати вдома.

    Підготуємо продукти для млинців

    • Яєць – 5 шт.
    • Щіпку солі
    • Крохмалю – 5 ст. л. з гіркою
    • Молока – пів літра
    • Рослинного масла мл .50 (для змащування сковороди)
    • Вершкового масла гр. 50.

    Звертаю вашу увагу на те, що млинці готуються не з борошном, а з крохмалем. Вони виходять дуже тонкими, і не розпадаються при запіканні.

    Для ніжної начинки

    • Жирного сиру – 0,5 кг
    • Цукру -3 – 4 ст. л.
    • Пакетик ванільного цукру
    • Родзинок 50 гр.
    • Яйце
    • Сметани 150 гр. (для запікання).

    Приготування тонких млинців для налисників

  • У миску розбиваємо яйця.
  • Додаємо трішки солі, збиваємо масу.

  • Додаємо крохмаль, перемішуємо.

  • Вливаємо молоко, розмішуємо тісто.

  • Розігріваємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом, випікаємо млинці звичним способом. Тільки один нюанс – млинцеве тісто потрібно частіше перемішувати, так як крохмаль осідає на дно.

  • Робимо начинку і формуємо млинці

  • Сир перетираємо, додаємо до нього яйце, ванільний і звичайний цукор, попередньо розпарений ізюм.
  • Масу добре перемішуємо.

  • На млинець викладаємо ложку начинки, причому розподіляємо її по всій довжині. Звертаємо трубочкою.
  • Візьмемо для запікання глибоку форму, змастимо її вершковим маслом.

  • Укладемо перший шар млинцевих трубочок, змастимо їх сметаною, зверху присыпим цукром.

  • Далі укладемо другий шар, який також присмачити сметаною і цукром.

  • Поставимо запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хв.
  • Млинці виходять настільки ніжними, що їх губами можна їсти, чесне слово! Випікати можна і одним шаром, дивлячись яка у вас форма. Але це вже деталі, на смакові достоїнства вони не вплинуть.

    Шоколадні млинці з сиром

    А зараз ми відповімо на питання, як зробити млинці з сиром не тільки смачними, але і оригінальними. До вашої уваги – вершина млинцевого майстерності. Інакше шоколадні млинці з дуже смачною сирною начинкою і не назвеш.

    Для млинцевого тесту підготуємо

    • Молока – 500 мл
    • Борошна – 8 ст. л. з гіркою
    • Какао – 3 – 4 ст. л.
    • Яєць – 5 шт.
    • Ванільки за смаком
    • Рослинного масла 50 мл

    Для сирної начинки

    • Сиру – 350 гр.
    • Сметани -1-2 ст. л.
    • Цукру – 3 ст. л.

    Що хотіла сказати з приводу сметани. Її кількість визначайте, виходячи з жирності сиру. Якщо він сухуватий, додайте трохи більше. Головне, щоб начинка була потрібною, в’язкої консистенції. Цукор додавайте поступово, пробуючи начинку на смак. Тоді ви досягнете бажаного результату.

    І ще один пробіл ми зараз ліквідуємо. Навчимося того, як робити млинцеве тісто з допомогою кухонного комбайна. А це я вам скажу, простіше простого. В чашу комбайна відправити відразу всі інгредієнти для млинців і включити апарат. Він чудово впорається із завданням, і ми отримаємо чудове млинцеве тісто. Без жодної грудочки. Краса, та й годі!

    За допомогою того ж комбайна і приготуємо начинку – ніжну і повітряну.

    Нам залишається тільки підсмажити млинці, а потім начинити їх. А зробимо це так. Шар начинки нанесемо на всю поверхню млинця. Потім звернемо його рулетиком. При подачі разрежем млинець на дві половинки. Ефектно? Ще б! Білосніжна сирна начинка в обіймах шоколадного млинчика. Смачно, словами не передати!

    Приємного апетиту!

    Ну а тепер фартушки можна зняти, насолодитися приготованими млинцями, обговорити рецепти. Сподобались вони вам?

    Щось ще хотіла сказати. Ах, так, заходьте до нас на вогник частіше, і приводьте друзів. До зустрічі на нашій затишній та гостинній кухні!

    Джерело: http://amidi.com.ua/