Добрий день, друзі! З наступаючою масляною Вас! Ви вже склали млинцеве розклад на весь тиждень? Ні? Значить, я своєчасно пропоную Вам один з днів приготувати млинці на кефірі з окропом. 4 покрокових рецепти з фото!

Зміст:

  • Навіщо потрібні млинці? Почнемо!
  • Рецепт тонких і мереживних млинці на кефірі з окропом
  • Пишні млинці на кефірі з окропом
  • Рецепт приготування заварних млинці на кефірі з яблучним соком
  • Шоколадні млинці на кефірі з окропом

Навіщо потрібні млинці? Почнемо!

Це буде знаком особливої уваги близьким і друзям. Ви хочете пригостити їх найкращими млинцями? Тоді приготуйтеся записувати рецепти смачних млинців, заварених окропом – і тонких, і пишних.

А якщо Ви маєте статус тещі, зятя або зовиці, то вони для Вас писані. Ними можна дивувати! Чому? А ось почитайте рецепти і переконайтеся самі, що мереживні млинці на кефірі з окропом це те, що Вам потрібно.

Рецепт тонких і мереживних млинці на кефірі з окропом

Ви вже, напевно, здогадалися, що ажурні млинці на кефірі з окропом готуються дещо інакше, ніж традиційна блинная продукція. Крутий окріп як би заварює тісто. Чому млинці на кефірі з содою і виходять пористими, мереживними. В цьому їх особливість і привабливість.

Тепер Ви зрозуміли, чому я так наполегливо просила приготувати їх тещ, зятям, іншим важливим особам? Правильно, що – б догодити і «випендритися». Але це все, звичайно, жарти і наші чудові традиції. А блинцы дійсно стоять. І готувати їх треба не тільки на масляну, але і в будь який інший день, коли захочеться покуштувати чого – небудь смачненького.

Я так і зробила. Не чекаючи свят, порадувала домочадців, і ділюся з Вами напрацюваннями з запалі з жару, так сказати. Рецепт хороший. Блинцы в міру солодкі, а невелика кількість солі підкреслює смакові достоїнства. Я їх змащую вершковим маслом, чого вони стають неймовірно смачними. Готуйте, не сумнівайтеся.

Перелік необхідних продуктів:

  • Кефір – 500 мл
  • Яєць – 2 шт.
  • Цукру – 2 ст. л.
  • Солі – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Окропу – 250 мл
  • Борошна – 2 ст. 250 – грамових
  • Олії соняшникової – 4 – 5 ст. л.
  • Масла вершкового гр. 100 для змащування.

Головне побажання до продуктів: вони повинні бути однакової кімнатної температури. Так вони краще споются, зіллються воєдино. Млинці не порвуться при випіканні. Якщо кефір стояв у холодильнику, то його потрібно трохи розігріти на слабкому вогні. Тільки не забувайте помішувати.

Як приготувати тісто для млинців на кефірі з окропом:

  • У миску розбийте яйця.

  • Туди ж відправте сіль і цукор. Збийте масу міксером або віночком.

  • Залийте кефірчик, перемішайте.

  • Потім всипте борошно. Змішайте всі інгредієнти. Зверніть увагу – тісто виходить на цьому етапі густе, залишається навіть на віночках міксера.

  • Тепер візьміть склянку або чашку ємністю 250 мл Всипте туди соду, залийте її окропом. Швидко розмішайте і вилийте гарячий розчин у тісто, помішуючи його при цьому. Зверніть увагу, як тісто запузырилось. Значить, все Ви робите правильно.

  • На завершальному етапі влийте соняшникову олію, перемішайте масу. Тісто з содою і окропом повинне вийти рідким. Тільки тоді ажурні млинці на кефірі вийдуть тоненькими. Якщо Ви дотримувалися пропорцій, все повинно вийти саме так.

  • Як спекти найтонші і дірчасті млинці

    В принципі, технологія випікання практично не відрізняється від роботи з традиційним тестом на молоці, але все ж виділю етапи приготування. Може хтось пече в перший раз.

  • Сковородочку гарненько розігріти, змастити олією. Якщо Ви сумніваєтеся у своїй посуді, то краще проробляйте цю процедуру перед кожним залиттям тіста, інакше млинці будуть погано зніматися.
  • Залити невелику кількість тіста, круговими рухами руки розподілити його по всій поверхні. З’являються дірочки? Так це ж чудово!

  • Перевернути на іншу сторону, запекти до бажаного рум’янцю. Хтось віддає перевагу добре підрум’янені блинцы, комусь подобається в них легка золотинка. Тут вже вибирати Вам.

  • Готовий виріб перекинути на плоске блюдо, змастити вершковим маслом.

    Тоненькі і ажурні млинці на окропі складені в апетитну стопку. Можна вже й чайку попити. Подайте їх зі сметанкою і улюбленим варенням – пальчики оближіть!

  • Пишні млинці на кефірі з окропом

    А зараз я розповім, як приготувати пишні млинці на кефірі з содою і окропом. Тут можна переінакшити знайому всім приказку – толстому і одночасно ніжному млинця і рот порадіє. Особливо якщо він випечено за пропонованою рецептурою.

    Для пишнотілих красенів необхідно підготувати

    • Кефір – 500 мл (можна придбати й кисле молоко, і навіть молочну сироватку)
    • Одне яйце
    • Цукру – півтори ст. л.
    • Щіпку солі
    • Соди – неповну ч. л.
    • Крутого окропу – 300 – 330 мл.
    • Борошна – 440 гр.
    • Олії соняшникової – 3 ст. л. (у т. ч. 1 для тіста)
    • Вершкового масла гр. 100 для змащування.

    Як готувати товсті заварні млинці

  • Візьмемо невелику каструльку, розіб’ємо в неї яйце.

  • Додамо цукор і сіль.

  • Увіллємо кефір, перемішати масу до однорідності.

  • Поставимо каструлю на слабкий вогонь, подогреем суміш. Температура повинна стати такою, щоб можна було випробувати її пальчиком. Градусник показав 50 градусів. Тільки нагрівати потрібно при безперервному помішуванні. Не забувайте про це, будь ласка.

  • Тепер візьмемо мисочку, відправимо в неї борошно. Тільки не всю відразу, а 350 грамів. Іншим кількістю потім будемо коригувати густоту тіста. До чого такі обережності? Поясню. І величина яйця може бути різною, і щільність кисломолочного продукту. Так вже краще перестрахуватися.

  • До борошна відправимо розігрітий кисломолочний коктейль. Масу перемішати і замісимо тісто. На цьому етапі воно повинно вийти досить густим. Таким, що – б ложка або віночок в ньому стояли. Так що додайте залишену мукичку при необхідності.

  • Візьмемо великий стакан або чашку, відправимо в неї соду. У мене була чашка 350 мл.

  • Закип’ятимо водичку, заллємо окропом соду, розчин перемішаємо.

  • Половину розчину виллємо в тісто, швидко перемішати. Іншим, знову та – ки, будемо коригувати густоту. Наше завдання отримати консистенцію рідкої сметани. Так що швидше за все підуть всі 350 мл. содового розчину. Зверніть увагу – як тільки ми змішали тісто і окріп, маса чудово запузырилась. Про що це говорить? Та про те, що у нас вийдуть чудові пористі млинці!

  • В останню чергу увіллємо соняшникова олія, розмішуєм масу.

  • Нагріємо сковорідку, змастимо її гарненько маслом.

  • Заллємо тісто, рівномірно розподілимо. Помітили, як воно швидко стає дірчастим? Ось, ось, ми цього і домагалися. Перевертати потрібно тоді, коли тісто схопиться, рідкі острівці майже зникнуть.

  • Підсмажуємо на іншій стороні до золотистого кольору.

  • Перекладаємо ажурного красеня на блюдо, перемазываем вершковим маслом.

  • При подальшому випіканні сковороду продовжимо змащувати олією, якщо звичайно у Вас не антипригарна посуд. І вогонь можна трохи зменшити.
  • Із зазначеної кількості продуктів у мене вийшло 12 млинців. Які вони у нас шикарні вийшли і смачні, мову можна проковтнути. Приємного всім апетиту!

    Рецепт приготування заварних млинці на кефірі з яблучним соком

    Друзі мої, ось дайте відповідь мені на одне питання. Як Ви вважаєте, чи вистачить нам масляного тижня, що – б випробувати всі рецепти млинців? Ні, звичайно, тут і місяцем не обійтися. Вже так багато привабливих пропозицій, в тому числі і кефірних. Ось ще одне – ажурні млинці на окропі з яблучним соком.

    Яблучний присмак настільки збагачує тісто, що млинці виходять просто неймовірними. І спробувати їх потрібно обов’язково.

    Список інгредієнтів

    • Води – 270 мл
    • Борошна 150 гр.
    • Яєць – 3 шт.
    • Олії – 3 ст. л.
    • Кефір – 200 мл
    • Соку яблучного – 200 мл
    • Горілки – 1 ст. л.
    • Цукру – 1 ст. л.
    • Солі – 0,5 ч. л.
    • Соди – 0,3 ч. л.

    Процес приготування тіста і випікання

  • Борошно висипати в миску.
  • Воду закип’ятити і відразу ж влити її в борошно, постійно перемішуючи.
  • Розтерти масу гарненько. Вона повинна вийти в’язкою і зовсім без грудочок. Після чого дати їй трохи охолонути.
  • Потім вбити яйця по одному. Після кожного яйця тісто гарненько збити міксером.
  • Тепер можна додати кефір, олію, цукор і сіль. Перемішати до однорідності.
  • Додати ще 2 – 3 ст. л. борошна, перемішати.
  • Сюди ж направити сік і горілочку, перемішати. На цьому етапі потрібно розібратися з консистенцією тесту. Воно має бути трохи густіше, ніж звичайне. Якщо у Вас вийшло густуватим, то додайте води мл 50 -70.
  • Тепер тісто потрібно прикрити, дати йому відпочити хв. 30 – 40.
  • Випікати млинці звичайним способом, змащуючи кожен раз сковородочку маслом або шматочком сала.
  • Готову продукцію укладати стопкою, при бажанні змащуючи вершковим маслом.
  • Яблучний сік надає млинців кислинку і чудовий аромат. Дуже гарні вони з солодким варенням. Приготуйте неодмінно будете мати чудову можливість блиснути кулінарною майстерністю.

    Яблучну родзинку можна надати і натуральними яблучками. Їх потрібно тільки натерти і додати в тісто. Теж буде дуже смачно і цікаво.

    Шоколадні млинці на кефірі з окропом

    Ще хочу зробити Вам одну пропозицію, від якої Ви просто не зможете відмовитися. Шоколадні млинці. Чи потрібно їх особливо представляти? Думаю, що ні. Смачно, красиво, оригінально. Готуємо?

    Для цього будуть необхідні:

    • Кефіру 2 ст. (склянка 250 гр.)
    • Борошна 2 ст.
    • Какао 1 -2 ст. л.
    • Два яйця
    • Води 1 ст.
    • 0,5 ч. л. соди
    • Цукру – 3 – 4 ст. л.
    • Олії соняшникової – 3 ст. л.

    Як зробити шоколадне тісто і спекти млинці

  • Візьмемо миску, розітремо в ній яйця з цукром і сіллю.

  • Додамо кефір, борошно, какао. Розмішуєм гарненько.

  • У склянку (250 гр.) відправимо соду, заллємо її окропом, перемішати.

  • Швиденько виллємо гарячий розчин у тісто, розмішуєм його до однорідності.

  • Дамо тісту відпочити хв. 15.
  • Додамо рослинне масло, ще раз перемішати.

  • Піч будемо на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією.

  • Готові вироби перемажем вершковим маслом. Так вони будуть ще ніжніше і смачніше.

  • Ось такі у нас вийшли млинці з шоколадним засмагою. Я пекла їх у перший раз. Сподобалися дуже всім моїм домочадцям. Наступного разу тільки додам трохи більше цукру. Тоді і шоколадний присмак буде багатшим. Так що експериментуйте і Ви.

    Від усієї душі бажаю Вам весело проводити масляну – кататися на гірках і млинцями об’їдатися.

    Джерело: http://nochniki.com.ua/